• Maranke Pater
  • Zomerondernemer
  • Zomerondernemer

ZomerOndernemer krijgt een vervolg

WOUDENBERG Na het succes van vorig jaar gaat ZomerOndernemer dit jaar voor de tweede keer van start in regio Amersfoort. Negen regiogemeenten ondersteunen dit initiatief: Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. ZomerOndernemer is een zesweeks traject voor jongeren met ondernemersambitie. Deelname is gratis en het project is toegankelijk voor alle jongeren van 15-22 jaar ongeacht opleiding of achtergrond.

ZomerOndernemer is voor jongeren die eens wat anders willen dan een standaard vakantiebaan, of die een waanzinnig idee hebben voor een eigen bedrijf, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Jongeren worden zes weken lang ondergedompeld in het ondernemerschap door middel van trainingen, workshops en een netwerk van startende en ervaren ondernemers. ZomerOndernemer is leerzaam maar vooral ook leuk, jongeren gaan echt aan de slag met hun eigen bedrijf. Deelname is kosteloos, maar er zijn maar dertig plaatsen beschikbaar.

Vorig jaar werd ZomerOndernemer voor de eerste keer in regio Amersfoort georganiseerd met een zeer gevarieerde groep jonge ondernemers-spé: van websitebouwer tot sieraden verkoop en van ontwerpbureau tot verkoop van tweede handskleding. ZomerOndernemer leert jongeren over het ondernemerschap in de praktijk.

De start is dit jaar op 11 juli met een driedaagse actieve training, daarna volgen vier bijeenkomsten bij bedrijven in de regio en 17 augustus sluit het project af met een feestelijke kick out bij Rohde en Grahl. In de tussentijd gaan de jongeren zelf aan de slag met hun eigen bedrijf en kunnen ze met al hun vragen terecht bij een pool van ervaren ondernemers. Deelname aan ZomerOndernemer is gratis en staat open voor alle jongeren van 15 tot 22 jaar uit Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. De enige voorwaarde voor deelname is motivatie, een ondernemers-idee en beschikbaarheid tijdens een groot deel van de zomervakantie.

Meer informatie op www.zomerondernemer.nl. Aanmelden kan ook via deze site.

Vele ondernemers uit de regio werken belangeloos mee door de jongeren te begeleiden als Business Buddy of door ze te verwelkomen op hun bedrijf voor één van de intervisie bijeenkomsten. ZomerOndernemer wordt georganiseerd in samenwerking met Matchpoint en mogelijk gemaakt door bijdragen van Rabobank Amersfoort Eemland, Rabobank Randmeren, Rabobank Gelderse Vallei, negen regio gemeenten, Masters of Business, Intersolve Woudenberg, Fonds 21 en Instituut Gak.