• Michel Mom en Wilma van den Berkt bij het ruime caviaverblijf rond 'De Hooibergh'.

    Aart Aalbers

Welkoopwinkel opent 'De Hooibergh'

WOUDENBERG De Welkoopwinkel aan de Parallelweg 4 in Woudenberg opent zaterdag 5 oktober om 11.00 uur officieel de in de winkel geplaatste 'De Hooibergh'. De opening, die met een feestelijk programma gepaard gaat, luidt volgens de beheerders van de dierenafdeling, Michel Mom en Wilma van den Berkt, een nieuw tijdperk in ,,Vanwege het dierenwelzijn kan men bij ons geen dieren meer kopen."

Van den Berkt legt uit waarom ze geen dieren meer verkopen ,,Alle 150 Welkoop winkels hebben deze stap genomen om de mensen bewust te maken van het feit dat in de dierenopvang veel dieren zitten te wachten op een baasje. De stichting Cavia Nijkerk heeft bijvoorbeeld veel cavia's opgevangen van mensen die niet meer voor hun cavia konden of wilden zorgen. Met het project 'De Hooibergh' laten we nu zien dat dieren goed en ruim gehuisvest moeten worden en dat men niet slechts één cavia moet kopen omdat het een groepsdier is."

OPENING'S ACTIVITEITEN Tijdens de opening krijgen alle klanten die een huisdier hebben een rijk gevulde goodiebag met lekkers voor hun dier. Een voedingsdeskundige van Voermeesters komt voorlichting geven, kinderen kunnen zich laten schminken en de stichting Cavia Nijkerk geeft voorlichting over de opvang van cavia's en verkoopt allerlei hebbedingetjes voor de stichting. Welkoop is officieel geselecteerd als de beste dierenspecialist van Nederland. Zaterdag wordt bekend op welke plaats Woudenberg staat in de top 12 van alle Welkoop winkels in Nederland. Mom: ,,Onze medewerkers beschikken over veel kennis en kunde op het gebied van tuin en dieren. Bewust selecteren we daar ons personeel op."

HONDENVOER Beide raken niet uitgepraat over de afdeling hondenvoer. ,,We hebben echt voor elke hond voer. Merken zoals Farmfood, Jarco, Natural Fresh en anderen liggen bij ons op voorraad. Met welk probleem, bijvoorbeeld allergieën, een hond dan ook kampt, we hebben speciaal voer voor elke hond. Ook verkopen we vers vlees, ontworming en bijvoorbeeld vlooienbestrijding."

NIEUW Mom vestigt de aandacht nog snel even op het allernieuwste in hun assortiment te weten speeldingen voor konijnen, cavia's en hamsters. ,,Het zijn zogenaamde braingames. Door dieren dergelijke speeltjes in allerlei frisse kleurtjes te geven wordt hun hersenactiviteit geactiveerd. Zo moeten ze bijvoorbeeld een balletje wegrollen om daarna eronder een snack te ontdekken. Ook een hooirek, waardoor ze meer moeite moeten doen door op hun achterpoten te gaan staan met eten, is een aanrader."

Informatie: www.welkoop.nl.