• Joram van Geresteijn (links) en Sieger van Looijengoed van Szamen.

    Janneke Hek

'Verzuim in context plaatsen'

SCHERPENZEEL Begin deze maand ontving HR adviesbureau en arbodienstverlener SZamen het certificaat voor Arbodienst. Hiermee is het bedrijf vooral ondernemers uit het MKB van dienst. Maatwerk om medewerkers die met ziekteverlof thuis zitten weer terug op de werkvloer te krijgen. Een nauwe samenwerking met de ondernemer of leidinggevende is voor SZamen essentieel. ,,We bieden een uniek concept door onze expertise van HR en arbowetgeving."

De wens om een eigen Arbodienst in Scherpenzeel te beginnen, ontstond in juli 2017 toen de Arbowet gewijzigd werd. Hierdoor worden ondernemers verplicht om een gecertificeerde arbodienst of geregistreerde bedrijfsarts in te zetten bij zieke werknemers. Om ondernemers te ontzorgen, besloot SZamen de certificering voor een arbodienst aan te vragen. ,,Het was een behoorlijke klus, gelukkig vonden we een partner die met ons het traject heeft doorlopen. Hierdoor konden we onze huidige werkzaamheden zelfstandig voortzetten en uitbreiden", vertelt Sieger van Looijengoed, HR-adviseur en vennoot bij SZamen.

HR-ADVIES SZamen heeft vier vestigingen in Scherpenzeel, Driebergen, Hilversum en Amersfoort. SZamen richt zich op HR-advies, verzuimbegeleiding, werving en selectie en de ontwikkeling van mens en organisatie. Begin juni ontving SZamen het arbodienstcertificaat. De opdrachtgevers van SZamen komen uit Scherpenzeel en een straal van veertig kilometer erom heen. ,,We willen dichtbij onze opdrachtgevers zijn en op deze manier is er altijd een vestiging in de buurt van onze klanten."

Johan Methorst van Dimetra werd om een reactie gevraagd: ,,Een lokale arbodienst is goed voor het dorp en zijn omgeving, je spreekt dezelfde taal en de dienstverlening zit op korte afstand".

Joram van Geresteijn is vennoot en werkzaam als HR-adviseur bij SZamen. Ook hij is trots op de certificering. ,,Hierdoor kunnen wij zowel de zieke werknemer als de ondernemer ondersteunen en door onze korte lijnen en expertise tot een goede oplossing voor alle partijen komen."

WERKVLOER De adviseurs van SZamen vinden het belangrijk om op de werkvloer te komen, kennis te maken en te zien wat de sfeer is in het bedrijf. Ook het leren kennen van de werkgever of leidinggevende en de zieke werknemer maakt onderdeel van het proces uit. ,,Zo was er onlangs een opdrachtgever met zes werknemers die allemaal ziek thuis zaten. Dan is voor ons de uitdaging en de opdracht om hier de oorzaak van te achterhalen en samen tot een bevredigende oplossing te komen", vertelt Van Looijengoed.

Bemiddeling vindt vooral plaats op het gebied van financieel, administratief, HR en secretarieel vlak. Ook werving en selectie is een service van SZamen. Op hun website zijn vacatures te vinden en ook bieden talenten zich aan voor een (tijdelijke) functie.

Szamen Scherpenzeel
Stationsweg 387
www.szamen.nl