• Ditta van Ekris Vakfotografie

Uitbreiding collectie zonwering

WOUDENBERG De zomer van 2018 brak met meer dan 75 zomerse dagen alle weerrecords. Niet eerder scheen de zon zo vaak en zo lang in Nederland. Brouwer in Woudenberg brak als gevolg hiervan ook een record: niet eerder monteerde het bedrijf zoveel (buiten)zonwering als vorig jaar. En omdat de vraag naar zonwering naar blijft stijgen, breidt de woudenbergse interieurspecialist Brouwer de collectie verder uit.

Brouwer Projectstofferingis gespecialiseerd in stoffering van zakelijk onroerend goed. Kantoren, verkoopruimtes, (para)medische praktijken, woonzorgcentra, scholen en andere gebouwen zijn door ons van vloeren, trapbekleding, raambekleding en zonwering voorzien. De afgelopen jaren hebben we vele honderden grote en kleine projecten gestoffeerd, variërend van 50 tot 20.000 m2 vloeroppervlak.

BETERE PRESENTATIE ,,De slaapafdeling heeft plaatsgemaakt voor een bredere presentatie zonwering. Zo kunnen we klanten nog veel meer mogelijkheden tonen", vertelt Rianne Brouwer. En die mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd tegenwoordig. Wie bij zonwering nog denkt aan een stijlvol markies of praktisch uitvalscherm, moet zich nodig laten informeren bij Brouwer. De laatste jaren zijn met name de zip-screens populair. Deze bedekken het raam volledig en geven zonnestralen geen kans. Omdat ze vlak tegen het raam worden gemonteerd, geven deze screens de woning een strak accent. ,,Zip-screens zijn door hun ritssysteem bovendien windvast. Dat is wel zo praktisch, want het weer kan op zomerse dagen maar zo omslaan." Brouwer ziet ook een toenemende vraag naar rolluiken bij
woningbezitters. Deze werken niet alleen zon- en geluidwerend, ze verhogen ook de veiligheid.
Net als op veel andere plaatsen in en om het huis, neemt ook bij zonwering de invloed van technologie toe. Veel schermen worden al elektrisch aangedreven, met een schakelaar of afstandbediening. Wie het scherm koppelt aan huisautomatisering, kan deze ook op afstand openen en sluiten. ,,Handig als je op je werk bent en er naderen donkere wolken." Overigens zijn er ook sensoren op zonwering aan te sluiten. Deze houden zelf in de gaten of de zon schijnt en klappen vervolgens het uit bij overdadig zonlicht.

VROLIJK Alle techniek ten spijt, kiezen veel klanten hun zonwering nog altijd op uitstraling; kleur en vorm spelen daarin de belangrijkste rol. ,,In kleuren en motieven zijn de mogelijkheden groot", weet Rianne Brouwer. ,,De afgelopen jaren zag je naast naturel en grijze doeken ook weer meer kleur terugkomen. Toch kiezen veel mensen voor wat soberder kleuren die aansluiten bij bijvoorbeeld het schilderwerk van hun woning. Ik kan me dat goed voorstellen, je krijgt zo een mooie eenheid in het buitenaanzicht. Maar tegelijk is het ook leuk als je op een zomerse dag wat vrolijkgekleurde schermen ziet in een straat."

Brouwer Projectinrichting B.V., Landaasweg 2, 3931 GA Woudenberg, 033 - 286 7913, projecten@brouwerwoudenberg.nl