• De Bunte Vastgoed Oost

Start verkoop nieuwbouw Akkerwinde

Advertorial

SCHERPENZEEL Ter gelegenheid van de start van de verkoop van de eerste woningen in de Scherpenzeelse nieuwbouwwijk Akkerwinde, verzorgt projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost op dinsdag 11 december een speciale verkoopavond in de Breehoek in Scherpenzeel. Vanaf dat moment is alle verkoopinformatie over de woningen beschikbaar en kunnen belangstellenden zich inschrijven.

Scherpenzeel breidt de komende jaren uit in zuidelijke richting. De nieuwbouwwoningen worden in verschillende fases gebouwd. Het eerste deelgebied, 'De Weiden', ligt in het meest westelijke deel van de uitbreidingswijk en bestaat uit 61 woningen. Dit aanbod is verdeeld in 16 sociale huurwoningen en 45 koopwoningen. De Bunte start in de zomer van 2019 met de bouw van de woningen en verwacht dat in de zomer van 2020 alle woningen worden opgeleverd.

AANTREKKELIJKE WOONWIJK 'De Weiden' bestaat uit verschillende woningtypen. De eerste fase, met 36 woningen, bevat levensloopbestendige woningen, tweekappers, hoek-, midden- en rug-aan-rugwoningen. ,,Hierdoor ontstaat een aantrekkelijke woonwijk met een bijzonder kindvriendelijk karakter op korte afstand van winkels, scholen en sportfaciliteiten'', licht projectmanager Rik Keizer van De Bunte Vastgoed Oost toe. ,,Uit eerdere nieuwbouwprojecten is gebleken dat Scherpenzeel een populair dorp is om in te wonen. Centraal gelegen, nabij rijkswegen en alle voorzieningen binnen handbereik.''

ENERGIENEUTRAAL De combinatie tussen kwalitatief hoogwaardige architectuur en een uitgebreid duurzaamheidsprogramma maakt de woonwijk volgens hem uniek. ,,De woningen worden standaard uitgevoerd met een energie-prestatie-coëfficiënt (EPC) van 0,0 of lager. Dat is dus energieneutraal en daarmee zitten we lager dan de 0,4 die het landelijke Bouwbesluit voorschrijft. Dit biedt voordelen op zowel het duurzame als het financiële vlak. Want een koper heeft hierdoor namelijk per 1 januari volgend jaar extra financieringsruimte van 15.000 euro. Bovendien", vervolgt hij, ,,worden zo de maandelijkse woonlasten voor elektriciteit beperkt.''

155 WONINGEN Akkerwinde is een gebied van ongeveer 7,5 hectare waar tot maximaal 155 woningen gerealiseerd kunnen worden. De nieuwe wijk ligt aan de zuidoostrand van Scherpenzeel, aan de Ringbaan en Akkerwindelaan.

De speciale verkoopavond op dinsdag 11 december vindt plaats tussen 17.00 en 19.00 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel.

Meer informatie is te vinden op de website akkerwinde.nu.