• Jeroen Bouman

Rob Boogaard CEO bij Interface

SCHERPENZEEL Rob Boogaard is bij Interface aangesteld als CEO & President van Interface EMEA: (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Sinds de vorige CEO Lindsey Parnell in juli 2013 met ziekteverlof ging, is Boogaard de voorzitter van de organisatie en hij zal deze functie per direct permanent op zich nemen bij het in Scherpenzeel gevestigde bedrijf.

Boogaard begon in 2011 als Senior Vice President Sales & Marketing bij Interface en was verantwoordelijk voor het vaststellen en leiden van de groeistrategie van Interface in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Sindsdien heeft hij een aantal rollen vervuld binnen de organisatie. De aanstelling van Boogaard is onderdeel van de volgende fase in de EMEA-groeistrategie.

Rob Boogaard zei het volgende over zijn aanstelling: ,,Interface heeft een unieke, duurzame aanpak voor het produceren van modulaire vloeren en het is mijn doel ervoor te zorgen dat onze constante groei dichtbij de principes blijft die onze oprichter, Ray Anderson, heeft bepaald, terwijl we blijven bijdragen aan de behoeften van de markt. Interface heeft een wereldwijd marktaandeel van 35 procent en is ongeëvenaard op het gebied van duurzaamheid, design en innovatie. Er zijn maar weinig bedrijven die langer bezig zijn met duurzaamheid of die meer hebben bereikt dan Interface. Ons bedrijfs- en duurzaamheidsdoel om de impact op het milieu te elimineren in 2020, bekend als Mission Zero, en onze ambitieuze financiële doelen geven de organisatie een duidelijke richting."

Als CEO is Boogaard verantwoordelijk voor het leiden van de werkzaamheden, het ontwikkelen van nieuwe producten en het uitbreiden van de markt terwijl hij de belangen van de EMEA-regio als onderdeel van een wereldwijd team behartigt.