• Maranke Pater
  • Jet Kraanen

Project ZomerOndernemer gaat tweede jaar in

WOUDENBERG Na het succes van vorig jaar start dit jaar de tweede editie van ZomerOndernemer Amersfoort. Gedurende de zesweeks zomervakantie kunnen jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar van start met een eigen bedrijf en worden daarbij gecoacht, verzekerd en voorzien van een startkapitaaltje. Het project is bedoeld voor alle jongeren die in Amersfoort en omgeving wonen en/of studeren. Jongeren die dromen over een eigen bedrijf, al begonnen zijn met ondernemen of enkel nieuwsgierig zijn naar het ondernemerschap kunnen meedoen.

Als ZomerOndernemer ga je tijdens de zomervakantie aan de slag met je eigen bedrijf. Je maakt kennis met het ondernemerschap door middel van trainingen, workshops en een netwerk van regionale ondernemers. De start is op 11 juli met een driedaagse actieve training en het project wordt 17 augustus afgesloten met een feestelijke kick out. Tussendoor zijn er wekelijkse intervisiebijeenkomsten en is er een pool aan ervaren ondernemers bereikbaar voor advies.

Deelname aan ZomerOndernemer is gratis en staat open voor alle jongeren van 15 tot 22 jaar uit Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. De enige voorwaarde voor deelname is een ondernemers-idee, motivatie en beschikbaarheid tijdens een groot deel van de zomervakantie. Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op www.zomerondernemer.nl - regio Amersfoort. Of kom dinsdagavond 18 april 20.00 uur (inloop vanaf 19.45) naar de informatie avond bij Matchpoint op Stationsplein 14 in Amersfoort. Aanmelden voor het project kan via de site.

ZomerOndernemer wordt georganiseerd in samenwerking met Matchpoint en mogelijk gemaakt door bijdragen van onder andere Rabobank Amersfoort Eemland, Rabobank Randmeren, negen regio gemeenten, Masters of Business, Intersolve Woudenberg, Fonds 21 en Instituut Gak.