• Hannie Lamberink

Metamorfose voor Bergzicht

WOUDENBERG Het is al weer zestien jaar geleden dat pannenkoekenhuis Bergzicht heropend werd na de brand die in 1997 het pand in de as had gelegd. Eigenaar Kees Haalboom en manager Linda de Haas vinden het na zoveel jaar hard nodig dat het interieur vernieuwd en gerestyled wordt.

Hannie Lamberink

,,Het huidige interieur is verouderd en begint echt slijtageplekken te vertonen, ook al zien gasten dit niet, en het is niet praktisch om schoon te houden. Ook willen we onze drie pannenkoekenhuizen dezelfde uitstraling geven en er dezelfde kleuren toepassen. Als eerste werd pannenkoekenhuis de Langenberg in Ede gerestyled. Toen werd de Bijenmarkt in Veenendaal geopend dat dezelfde huisstijl laat zien. Nu is Bergzicht aan de beurt. Elk jaar gaan we met Kerst en oud en nieuw dicht, maar nu doen we dat iets langer, van 21 december tot 9 januari, om in die periode te kunnen verbouwen en restylen."

Alle meubilair en gordijnen worden verwijderd en door nieuwe vervangen, de vloeren gaan eruit en in de hele ruimte komt een vloer met pvc en tapijttegels. Ook in de keuken komt een nieuwe vloer. De hal wordt meer bij het restaurant betrokken. Er komen net als in de Bijenmarkt roomdividers met een lamellenstructuur en een iets verlaagd plafond met een bloemenprint. Ook in de serre komen een nieuwe vloer en nieuwe meubels, maar dit blijft wel een apart gedeelte. De bar wordt veranderd. De kleuren worden bruin/beige met bij de tafels blauw en geel als accenten, want dat zijn de bedrijfskleuren.

Kees Haalboom: ,,Als pannenkoekenhuis houden we een warme sfeer, maar er komt een frissere insteek bij. Zo krijgen we voor de drie pannenkoekenhuizen één lijn als visitekaartje naar buiten toe." Linda is al hard aan het denken over de heropening op 9 januari en de weken daarna: ,,Huis-aan-huis wordt begin volgend jaar een flyer bezorgd. Daarin staat meer over onze actie."