• Marcel Donker, Alieke Carree, Willeke Hazeleger, Sam van den Berg, Marjan Willigenburg.

    Igor Roelofsen, © Twycer / www.twycer.nl

Makelaardij Woudenberg fuseert

WOUDENBERG Na ruim 35 jaar verdwijnt de naam Makelaardij Woudenberg uit het straatbeeld van Woudenberg en omliggende dorpen. De makelaardij gaat samen met Molenbeek Makelaars met vestigingen in Utrecht en Zeist.

,,De woningmarkt wordt steeds regionaler en de complexiteit van wet- en regelgeving neemt toe. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen, vooral voor onze klanten", aldus Marcel Donker, eigenaar van het makelaarskantoor aan De Nieuwe Poort. De komende weken worden de bekende borden en buitenreclames aangepast naar de nieuwe naam.

Klanten hebben voordeel bij de verandering, weet Marcel Donker. ,,,Op dit moment wordt in een dorp als Woudenberg de helft van de woningen verkocht aan mensen uit stedelijke gebieden zoals Utrecht, Zeist en Amersfoort. Als Molenbeek Makelaars hebben we met de drie vestigingen een enorme databank vol mensen die een zoekopdracht hebben gegeven, vooral uit de stedelijke gebieden. Daarmee verhogen we voor woningverkopers de kans op een succesvolle verkoop. Ook omdat alle drie kantoren je woning te koop zet."

MEER KENNIS Dankzij de fusie krijgt Makelaardij Woudenberg ook meer kennis van de woningmarkt en wet- en regelgeving in huis. ,,Neem als voorbeeld de nieuwe privacywetgeving die in mei is ingegaan. Voor een klein makelaarskantoor brengt dat veel specifiek werk met zich mee Binnen een grotere groep zoals Molenbeek Makelaars maken we daar één persoon voor vrij, zodat de makelaars kunnen doen waar ze goed in zijn: woningen verkopen tegen de hoogste prijs en de beste voorwaarden. We beschikken overigens overigens woningmakelaars, nieuwbouwmakelaars en makelaars bedrijfs onroerend goed."

GOEDE PAPEREN Uiteindelijk is het klanten van Molenbeek Makelaars daar om te doen: een zo hoog mogelijke verkoopprijs tegen gunstige voorwaarden. Op dit punt hebben klanten van het kantoor goede papieren in handen. Uit woningmarktcijfers blijkt niet alleen dat de makelaardij aan De Nieuwe Poort woningen sneller verkoopt, maar ook voor betere prijzen. Marcel Donker: ,,Het feit dat we klanten en hun woning nu nog breder presenteren, ook in stedelijke gebieden, geeft verkopers meer zekerheid op een succesvolle transactie."

EMOTIONELE KANT Het spreekt voor zich dat de naamswijziging ook een emotionele kant heeft, de naam Makelaardij Woudenberg was meer dan drie decennia een vertrouwd beeld in met name Woudenberg. Marcel Donker, zelf al meer dan zeventien jaar werkzaam in het bedrijf en inmiddels veertien jaar eigenaar, voelt dat als geen ander. ,,Ik vergelijk het een beetje met verhuizen, je laat een woning achter waar je herinneringen aan hebt. Tegelijk kijk je uit naar iets nieuws dat voordelen voor je heeft, In dit geval vóóral voordelen voor onze klanten."