• Kees van Asselt voert een kleine begrafenisonderneming vanuit Woudenberg.

    Lieke Belderman

Kees van Asselt: Waardige en stijlvolle zorg

WOUDENBERG Kees van Asselt voert een kleine begrafenisonderneming en staat de familie zelf bij vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaart. Hij startte vier jaar geleden zijn eigen bedrijf waarbij hij vanuit Woudenberg begrafenissen verzorgt in geheel Midden Nederland.

Kees van Asselt heeft al meer dan tien jaar ervaring in een waardige en stijlvolle verzorging. Hij heeft bij begrafenissen aandacht voor persoonlijke laatste wensen. ,,Iedereen kan mij dag en nacht bereiken op mijn rechtstreekse nummer. Ik kom zelf langs en samen met de familie neem ik alle wensen door. Verdriet kan ik niet wegnemen, maar wel veel van zorgen. Voor het opbaren kijk ik of dit bij de familie thuismogelijk is. Dit biedt iedereen een vertrouwde omgeving om afscheid te nemen. Verder probeer ik zoveel mogelijk de familie te betrekkenbij de uitvaart; bijvoorbeeld door samen de overledene te verzorgen. Het overlijden van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis en ook kinderen zitten vaak vol vragen, dus deze probeer ik bij het afscheid te betrekken. Al is het maar dat ze helpen bij het sluiten van de kist en de knoppen aandraaien.''

BEGRAFENISSEN Kees van Asselt verzorgt uitsluitend begrafenissen. ,,Vanuit mijn levensovertuiging heb ik gekozen mij alleen op begrafe-nissen te richten. Er zijn families die daarom bewust voor ons kiezen; wij kunnen alles voor hen regelen. Uiteraard is iedereen vrij de uitvaartondernemer te kiezen bij wie men zich thuis voelt. Ook wanneer men een uitvaartverzekering heeft, kan men ons de begrafenis laten verzorgen.'' Voor het vervoer heeft Van Asselt naast een zwart model ook de keuze voor een grijze wagen. Hij werkt nauw samen met verschillende kerken voor de uitvaartdienst. ,,We kunnen ervoor kiezen dat de familie de kist draagt, maar ook is het mogelijk dat ik voor dragers zorg. Voor na de afloop van de plechtigheid heb ik een team voor het serveren van de koffietafel.'' Kees van Asselt sluit altijd na een aantal weken het contact persoonlijk af met een laatste bezoek bij de familie. Voor het vinden van een passend grafmonument kan hij doorverwijzen naar verschillende steenhouwerijen.

WENSENBOEKJE ,,Naast dat ik de wensen van de familie aanhoor voor de begrafenis, kiezen ook veel mensen voor het vastleggen van hun wensen voor het overlijden. Hiervoor kunnen ze bij mij, geheel kosteloos, een 'Mijn laatste wensenboekje' aanvragen. Daarin kan een voorkeur voor een begrafenisondernemer worden genoteerd en de eigen wensen voor de uitvaart. Dit maakt het voor de nabestaanden vaak makkelijker, omdat het onderwerpen zijn die mensen niet vaak bespreken. Niet alleen de soort kist, maar bijvoorbeeld ook de kleding waarin men begraven wil worden. Of er een advertentie in de krant moet komen en wie de sprekers tijdens de dienst zijn kan ook genoteerd worden. Voor vragen kun men altijd bellen of ik kom langs als men door ziekte en tegenslag de wensen wil doornemen voor de eigen begrafenis'', besluit Kees van Asselt.

Bel voor vragen of bij een overlijden direct met: 06-15451130. Voor meer informatie: www.kvanasselt.nl.