• Gerwout Lamberink

'Het is net een speeltuin voor volwassenen'

WOUDENBERG Het was maandag en dinsdag een drukte van belang op het braakliggende terrein aan Klein Landaas in Woudenberg waar vroeger melk- en roomboterfabriek de Vooruitgang stond. 'Bouwmachines Midden Nederland' showde hier voor de tweede keer tijdens de demodagen ongeveer 21 van de 300 graafmachines, shovels en verreikers die zij in het assortiment hebben en vele geïnteresseerde hoveniers, landbouwers, loonwerkers en vertegenwoordigers van gemeenten waren gekomen.

Het bedrijf is officieel JCB dealer voor Midden Nederland en de nieuwste en de meest gangbare modellen stonden uitgestald en werden gedemonstreerd. JCB is een familiebedrijf maar ook één van de grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld. Onder toeziend oog van ervaren machinisten mochten sommige machines ook uitgeprobeerd worden. Een hapje en een drankje ontbraken niet op dit evenement.

Organisator Rianne van den Brink-Berkhof vertelt: ,,Vanwege drukte konden we deze dagen niet goed van te voren aankondigen. Er is niet elk jaar genoeg nieuws op de markt om te laten zien, maar dit is belangrijk omdat we geen showroom hebben. Het is net een 'speeltuin voor volwassenen': mensen kijken hun ogen uit, genieten van de machines en nemen vaak hun zonen of kleinzonen mee. Hier kun je de machines 'voelen, ruiken en beleven'.''

,,Mijn broer Gerard Berkhof heeft in 2008 Bouwbedrijf Midden Nederland opgericht op het terrein van Berkhof'', vervolgt Van den Brink. ,,Als zoon van een loonwerker was hij monteur in het bedrijf van onze ouders omdat hij al van jongs af aan in landbouwmechanisatie en hydraulica geïnteresseerd was. Langzamerhand groeide hij naar het JCB dealerschap toe omdat dit een A-merk is dat service en klantgerichtheid belangrijk vindt. Er was nog geen JCB dealer in de buurt. Eerst was hij subdealer maar al gauw werd hij hoofddealer met een eigen rayon. Nu hebben we meer merken zoals ITR Benelux en doen verkoop, reparatie, service en onderhoud. Ik doe zelf de administratie in het bedrijf. We hebben goed opgeleid personeel, een mooie werkplaats en een servicebus met onderdelenvoorziening."