• Specialiteit van De Gasterij zijn de ‚hapas', een Hollandse variant op de populaire Spaanse hapjes.

    Eigen foto

Hapas, Hollandse tapas bij De Gasterij

Advertorial

VOORTHUIZEN Gezellig tafelen, een avond lang, terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek. Dat kan bij De Gasterij in Voorthuizen. „Ons concept bestaat uit tal van Hollandse, kleine, hapjes en de menukaart biedt voor elk wat wils, zowel voor onze grote als onze kleine gasten. En het loopt als een trein", licht Jos Janssen toe.

Specialiteit van De Gasterij zijn de ‚hapas', een Hollandse variant op de populaire Spaanse hapjes. „Daar hebben wij een eigen invulling aan gegeven", vervolgt Jos. „Bij ons komen tijdens een ‚tapasavond', geen vreemde hapjes op tafel, maar serveren wij alles van het normale á la carte menu."

Voor de kinderen zijn er genoeg leuke dingen te doen, vertelt Jos. „Logisch dat onze jonge gasten niet de hele avond aan tafel willen zitten. Daarom zorgen we voor voldoende vertier. Dat is ons geheim, buiten de afwisselende menukaart. Gezinnen komen bij ons om een uur of vijf en vertrekken soms pas om tien uur. Waar kan dat?"

GEEN HAAST Even snel een hapje eten? Niet nodig, want er is geen tijdslimiet, benadrukt Jos. „Onze keuken gaat open om vijf uur en we sluiten om half tien. In deze tijd mag u zo lang blijven zitten als u zelf wilt. Onze ‚hapas' serveren wij niet alleen in ons restaurant, waar wij voor de kinderen een speelhoek hebben, maar in de zomer ook op ons terras waar wij beschikken over een zwembad en bowlingbanen."

Sinds kort heeft De Gasterij de menukaart uitgebreid met meer versproducten waaronder heerlijke voorgerechten als tomatensoep, carpaccio en nacho's. Voor de hoofdgerechtjes is er keuze uit gebakken zalm, gamba's, biefstuk, varkenshaas, gepofte aardappels, beenham, salades en kip. Jos: „Als desserts hebben we schepijs, diverse toppings, cheesecake, vers fruit en tiramisu. Voor de kleintjes hebben wij onder andere pizza's, frietjes, kipnuggets, frikadelletjes en pannenkoeken."

Vanaf juni verzorgt De Gasterij 's zondags van half een tot drie uur een brunch, ook met ‚hapas', maar dan van een speciale kaart, inclusief water, melk, jus d' orange, vruchtensap en koffie en thee. „Onze ‚hapas' is leuk met z'n tweetjes, met het gezin, als familiedag of als bedrijfsfeestje. Dit kan ook in combinatie met een uurtje bowlen. Wel adviseer ik om te reserveren, want het is behoorlijk druk en we willen teleurstellingen voorkomen."

Restaurant De Gasterij
[Kieftveen 18, Voorthuizen
Telefoon: 0342-472776
E-mail: degasterij@deijsvogel.nl