Groep jongeren aan de slag met eigen bedrijf

WOUDENBERG Voor 25 jongeren van 13 tot 23 jaar uit regio Amersfoort startte de zomervakantie anders dan gebruikelijk, namelijk met een driedaagse ondernemersbootcamp. Deze jongeren doen mee met de eerste editie van ZomerOndernemer Amersfoort en duiken deze zomer in het ondernemerschap door tijdens de vakantie een eigen bedrijf op te zetten.

Aan deze eerste editie ZomerOndernemer Amersfoort doen jongeren mee uit Amersfoort, Nijkerk, Soest, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Leusden, Woudenberg, Hilversum en Ermelo. De deelnemers hebben een grote diversiteit van bedrijf ideeën waarbij sommige jongeren al precies weten wat ze willen terwijl andere nog bezig zijn met het ontwikkelen van hun plannen.

Alles kan bij ZomerOndernemer. De jongste deelnemers zijn de 13-jarige Luca en Brian uit Soest die met hun bedrijf BLTechAssistance iedereen in Soest helpen met problemen en vragen over computers, mobiele telefoons en andere apparatuur. In Baarn kunnen inwoners sinds deze zomer genieten van een heerlijk ontbijt dat zaterdagochtend vers aan huis geleverd wordt door het bedrijf Vroege Vogel van Merel. Verder wordt er gehandeld in tweedehands kleding of juist een nieuwe kledinglijn voor succesvolle vrouwen opgezet, worden er websites, een ondernemersplatform en muziekblog ontwikkeld en nog veel meer.

ZomerOndernemer is een praktisch gericht zesweeks traject in de zomervakantie en wil jongeren vooral stimuleren om aan de slag te gaan. Onder het motto Dromen, Doen, Netwerk brengt het project jongeren ook in contact met een groot netwerk aan ervaren ondernemers in de regio. Ook het onderlinge contacten met andere enthousiaste ondernemende jongeren is waardevol, deelnemers leren ontzettend veel van elkaar.

ZomerOndernemer Amersfoort wordt uitgevoerd in samenwerking met Matchpoint en gefinancierd door gemeente Amersfoort, Soest, Nijkerk, Leusden, Baarn, Bunschoten, Woudenberg, Eemnes, Rabobank Amersfoort Eemland Coöperatiefonds, Rabobank Randmeren Stimuleringsfonds, SCF De Amersfoortse, Fonds21 en Instituut Gak.