• Janneke Hek

Fruithut breidt uit met groenten en kaas

Advertorial

WOUDENBERG Wie de Fruithut aan de Stationsweg Oost 201 in Woudenberg binnenstapt, kijkt verrast om zich heen. Niet alleen een ruim assortiment appels en peren maar nu ook diverse soorten groenten en fruit. Ook is het mogelijk om zes dagen per week fruit en kaas te kopen bij de automaat. ,,We bieden zoveel mogelijk producten uit deze regio. Verser kan het niet”, aldus Hans van der Wind.

Hij startte in 2010 met een bescheiden fruitwinkel aan de Slappedel, acht jaar geleden betrok hij met de Fruithut het huidige pand. En op termijn staat er nieuwbouw op stapel, enkele tientallen meters verderop. ,,We zijn volop in ontwikkeling. En inmiddels een begrip geworden in de regio”.

De appels en peren van de Fruithut zijn afkomstig van het fruitteeltbedrijf Landrust van Van der Wind in Werkhoven. Seizoensfruit als aardbeien en kersen neemt hij af van telers uit de buurt. ,,Zo bieden we altijd goede kwaliteit voor een mooie prijs. En de lijnen van teler naar klant zijn kort. Soms zelfs ’s morgens vroeg geplukt, om negen uur in de winkel.” Door het wegvallen van een groente- en fruitwinkel in Woudenberg, zag de Fruithut mogelijkheden om uit te breiden met een groentenassortiment. En dat wordt gewaardeerd, zo blijkt uit de groei van het klantenbestand.

Bloemkool, prei, boerenkool, spruitjes en zuurkool. Appels, peren, bananen, ananas, sinaasappels en mandarijnen. Maar ook eieren en een klein assortiment vlees kan men bij de Fruithut vinden. Aardappels worden afgenomen van een agrariër uit Odijk. Naast groenten en fruit biedt de Fruithut sinds kort ook kaas van de Graafstroom. Deze kaasfabriek is overgenomen van Friesland Campina door onder meer een aantal Woudenbergse melkveehouders. Ze maken prijswinnende kazen is gebleken. ,,In bepaalde soorten kaas is de Graafstroom zelfs de beste in Europa.” Tot en met 1 december krijgen klanten 20% korting op de kaas van de Graafstroom ter kennismaking.

Er zijn meer veranderingen op stapel. Zo gaat de Fruithut per 1 december ook op dinsdag open. ,,Hier was behoefte aan bij onze klanten. En ook gaan we een half uur eerder open. Vanaf half negen zijn de mensen welkom. Op dinsdag, donderdag en vrijdag sluit de Fruithut om 17.00 uur en op zaterdag om 16.00 uur”, aldus Van der Wind. De fruit- en kaasautomaten zijn van maandag tot zaterdag geopend van 07.00 tot 22.00 uur.

Inmiddels zijn er extra personeelsleden aangetrokken en ook zij hebben kennis van zaken.

Door de wijzigingen rondom de Stationsweg komt er op termijn de mogelijkheid voor Van der Wind om verderop een nieuw winkelpand te bouwen. ,,De samenwerking met de gemeente Woudenberg is bijzonder goed. Er is oog voor onze belangen en hierdoor hebben we een goed toekomstperspectief kunnen vaststellen. Door de nieuwe locatie van de Hoogvliet, merken we ook een groei in het aantal klanten. En straks op de nieuwe plek zal dat nog meer worden, verwacht ik.”