• Gerwout Lamberink

Feestelijke opening Brasserie 1885

WOUDENBERG Na twee avonden 'proefdraaien' voor personeel en werklui brak vrijdag bij Brasserie 1885 de echte eerste keer aan voor familie , vrienden, bekenden en zakelijke contacten. Met een toost van de vier eigenaren was de opening een feit.

Het nieuwe restaurant was stampvol bezoekers toen om 17.00 uur Jos Traa de receptie onderbrak met een toespraak. Even stipte hij de geschiedenis aan van het stationskoffiehuis dat in 1885 op deze plaats gestart was door Arie Schimmel. Hij heette de vroegere eigenaresse mevrouw Schimmel en haar dochter Carla van harte welkom. Ook vertelde hij hoe de hele verbouwing in gang gezet was door de verzuchting van Roelof Koops: ,,Wanneer komen hier nou eens elektrische schuifdeuren."

In het afgelopen jaar is er heel wat meer tot stand gebracht dan een paar nieuwe deuren: iedereen was vol lof over de ambiance, de inrichting met turquoise accenten en de glazen serre. Ex-wethouder Jan Schreuder: ,,Dit miste Woudenberg tot nu toe. Het is fantastisch dat hier nu zo'n prachtige gelegenheid is."

Ook de familie Schimmel was enthousiast over de veranderingen en vond het jammer dat de heer Schimmel dit niet meer had kunnen meemaken. Na de receptie werd het feest voortgezet met een diner voor familie en vrienden. Vanaf vandaag december is iedereen welkom.