• Esther: FotografieFlinder uit Woudenberg.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Elise en Florine: SuccesmetBijles uit Soest.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Marijn Vink Photography uit Amersfoort.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Marloes, DuoDier uit Amersfoort.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Nena, Empty Spaces uit Amersfoort.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Vincent: SmartCompare uit Amersfoort.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Roos: Mijnkoffiezaak uit Amersfoort.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Daphne: Dreams for Horses uit Soest.

  Joost Enkelaar Fotografie
 • Luke: Bolu uit Leusden.

  Joost Enkelaar Fotografie

Drukbezochte afsluiting ZomerOndernemer

WOUDENBERG De feestelijke afsluiting van het zesweekse traject ZomerOndernemer, dat jongeren inspireert en begeleidt bij het ondernemen, werd donderdag gehouden. De 28 deelnemende jongeren van 15 tot 23 jaar uit de hele regio hebben innovatieve ondernemingen opgezet. Tijdens de 'Kick Out' presenteerden de jongeren hun bedrijf aan het publiek.

Alle jongeren presenteerden hun bedrijf aan een tafel op een ondernemersmarkt die druk werd bezocht door ervaren ondernemers, wethouders, vertegenwoordigers van de Rabobank, de gemeenten, het onderwijs en natuurlijk familie en vrienden. In een plenair programma hielden zeven jongeren een pitch over hun bedrijf. Wethouders Bertien Houwing en Peter van de Torre onderstreepten het belang van het leren van ondernemende vaardigheden in deze tijd met een steeds flexibelere arbeidsmarkt. Er werd teruggeblikt op zes leerzame weken waarin de jongeren een training en diverse workshop volgenden en te gast waren bij bedrijven uit de regio. Dit jaar deden de Eemlandhoeve, Peer, Intersolve en Pot Verhuizingen mee aan ZomerOndernemer. Daarnaast was er de mogelijkheid om met andere ondernemers in contact te komen via de pool van Business Buddy's en door aan te schuiven bij een BNI ontbijt.

Er was ook dit jaar weer een grote diversiteit aan bedrijven waar de jongeren mee aan de slag gingen. Elise en Florine (17) matchen bijlesgevers en nemers via 'Succes met Bijles' in Soest en omstreken. Ook zijn er weer diverse originele webshops gestart zo verkoopt Nena (20) zelf ontworpen posters (emptyspaces-official.com), gaat Marloes (20) via partijopkoop goedkope dierbenodigdheden verkopen (Duodier.nl) en specialieert Try-mike.nl zich voorlopig in magnetische oorbellen. Maar ook via instagram worden tegenwoordig producten verkocht. Zo verkoopt Daphne (18) haar zelfgemaakt tuig voor modelpaarden via @dreamsforhorses en zijn op @watsunswimwear de zelfgehaakte bikini's van Emma (17) te koop.

AMERSFOORTER WINT ZomerOndernemer is een landelijk initiatief en vindt dit jaar plaats in tien regio's. Hoewel het geen wedstrijd is, was er toch een kleine competitie omdat één deelnemer regio Amersfoort mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale. Vincent Vis van SmartCompare werd uitgeroepen als winnaar. ,,Een echte ondernemer met goede presentatie en commerciële vaardigheden. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat hij verkoopt want hij kan alles aan de man brengen. Bovendien heeft hij met SmartCompare een kansrijk businessconcept", verklaarde Nic Kors van de Rabobank namens de jury hun keuze. SmartCompare is een vergelijkingswebsite voor studies en studiematerialen. Vincent (19) uit Amersfoort startte SmartCompare samen met zijn compagnon Devin en zal in oktober zijn bedrijf presenteren tijdens de landelijke finale ZomerOndernemer.

Luke Kruize (20) uit Leusden die met zijn bedrijf Bolu eigen ontwerp bolu ties - een variant op de bolo ties uit westerns - maakt werd tweede. Amber Hulsman (19) grafisch vormgeefster van No Name Design ging met de derde prijs naar huis.