• Blaauwendraad

'Blaauwendraad biedt totaalpakket'

Advertorial

SCHERPENZEEL Pieter Blaauwendraad ontzorgt zijn klanten graag. Verzekering, hypotheek en belastingaangifte in een totaalpakket is één van Blaauwendraads sterke punten. Aan- en verkoopbemiddeling van woningen in Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude is een ander specialisme van familiebedrijf Blaauwendraad. Echtgenote Eefke Blaauwendraad is verantwoordelijk voor de back-office en zoon Gerben werkt als assistent-makelaar mee in het bedrijf.

Volgende maand bestaat de firma 12,5 jaar. Blaauwendraad is afkomstig uit het bedrijfsleven waar hij in verschillende takken actief was. Van jongsaf aan trok het vak van makelaar hem. In eerste instantie begon hij voor zichzelf als onafhankelijk financieel adviseur, de makelaardij kwam er later bij. ,,Het mooiste is als ik de verwachtingen van een klant kan overtreffen door bijvoorbeeld hun huis snel te verkopen of een nieuw huis voor een lager bedrag aan te kopen. Wanneer ik de klant vervolgens kan adviseren bij het aanvragen of omzetten van een hypotheek en de bijbehorende verzekeringen, dan heb ik vaak een klant voor het leven erbij", aldus Blaauwendraad. Veel van zijn klanten zitten al diverse jaren regelmatig met hem om tafel. Niet alleen in zijn kantoor aan de Vlieterweg maar ook zeker bij de klanten thuis. Laagdrempeligheid vindt Blaauwendraad belangrijk.

KICK

,,Onderhandelingen bij de aankoop van een woning vind ik leuk om te doen. Het geeft een kick wanneer ik het huis voor een mooie prijs kan binnenhalen voor de klant. En mijn ervaring is dat de kosten van een aankoopmakelaar zeker opwegen tegen het verschil wat ik kan maken aan de onderhandeltafel. Ik heb tenslotte de roze bril van een verliefde huiskoper niet op".

Juist in deze oververhitte woningmarkt, veel huizen staan maar even te koop, zijn er volop mogelijkheden om je huis te verkopen of een nieuwe te kopen. Tevens is de rente erg laag, waardoor klanten meer kunnen lenen. Blaauwendraad vindt het mooi om te zien dat sommige van de woningen die hij in de verkoop krijgt soms binnen enkele dagen al verkocht zijn. ,,Als echte Scherpenzeler ken ik de markt hier in het dorp en in de omliggende plaatsen goed".

FACEBOOK

Het onverwachte van zijn vak en het ontmoeten van verschillende mensen, ervaart hij als prettig. Funda is de belangrijkste website die Blaauwendraad inzet om te koop staande woningen te laten zien. Ook op Facebook is zijn zoon Gerben actief om woningen aan te prijzen. ,,Je ziet dat dit heel goed en snel werkt. Soms bekijken in één weekend duizenden mensen een woning uit ons aanbod".

Op zijn websites kan men een review achterlaten over de werkzaamheden die Blaauwendraad verricht heeft. Het gemiddelde cijfer is een 9,4. ,,En daar zijn we best trots op. Ik zeg ook weleens tegen nieuwe klanten, lees de reviews maar even of bel bestaande klanten om navraag te doen", lacht hij.

MAATPRODUCT

Blaauwendraad stelt ook complexe hypotheken samen voor bijvoorbeeld zelfstandige ondernemers die soms lastig aan een hypotheek kunnen komen. Hij heeft ook veel ondernemers als klant. ,,Als onafhankelijk adviseur zit ik niet aan een bepaalde bank vast en kan ik een maatproduct samenstellen voor onze klant. Verder zijn onze kosten lager, omdat veel klanten kiezen voor een combinatiepakket, zoals bijvoorbeeld de woning verkoop- en hypotheekbemiddeling in één pakket waardoor men weer korting krijgt op de totale kosten. Tevens vinden mensen het fijn dat alles door één persoon geregeld wordt, zodat men overzicht houdt in het gehele traject en dat vertaalt zich weer in de hoge klant tevredenheid.

Blaauwendraad Makelaardij &

Hypotheekspecialist

Vlieterweg 64, Scherpenzeel

www.blaauwendraad-makelaardij.nl