• v.l.n.r. Dorine, Sandra, Anneloes, Marleen, Joke en Ilse

    Hannie van de Veen
  • v.l.n.r. Dorine, Sandra, Anneloes, Marleen, Joke en Ilse

    Hannie van de Veen

Ambitieuze vrouwen starten Powergroep Utrechtse Heuvelrug

WOUDENBERG Ambitieuze vrouwelijke ondernemers hielden woensdag in Woudenberg de eerste bijeenkomst van de Powergroep Utrechtse Heuvelrug. De oprichting van de groep startte toen onderneemster en fotografe Joke Troost in september in Woudenberg kwam wonen en andere vrouwelijke onderneemsters zocht. In haar omgeving kwam ze wel eens iemand tegen, maar ze meende dat er veel meer vrouwelijke onderneemsters moesten zijn. In Ede functioneert al een tijd zo'n groep die inmiddels veel leden telt. Op Facebook plaatste ze een oproep en al gauw sloten zich ruim 27 ambitieuze vrouwen aan bij de Powergroep Utrechtse Heuvelrug. Hun motto is 'Samen werk, Samen sterk'. De groep wil actief samen werken aan de groei van ieders bedrijf. Reclame maken is echter niet toegestaan.

Woensdagochtend vond een eerste bijeenkomst plaats bij Joke thuis. Joke: ,,Ondernemen kan een eenzame activiteit zijn waarbij een ieder tegen vergelijkbare vragen aanloopt. Door samen te sparren, elkaar te inspireren, samen te werken of ervaringen en vaardigheden uit te wisselen, kunnen we elkaar helpen, steunen en versterken. Een bijeenkomst organiseren waarop iedereen aanwezig kan zijn zal altijd lastig zijn, maar door regelmatig contact te houden kunnen we ons doel ook bereiken. In de toekomst hopen we elkaar ook workshops vanuit ieders vakgebied te bieden."

Deze eerste keer werden al tips uitgewisseld, maar ook kwamen vragen aan bod zoals wat te doen bij lastige klanten, het bereiken van klanten, het bepalen van je prijs en het combineren van werk en privé. Elk lid mag andere vrouwelijke onderneemsters uit Woudenberg, Scherpenzeel, Leersum en omgeving uitnodigen om lid te worden. Het maakt daarbij niet uit of wat voor bedrijf of specialiteiten je hebt. Iedereen heeft zijn eigen kracht. Wie belangstelling heeft om deel te nemen aan deze groep kan mailen naar info@preciouspeoplefotografie.nl of via Facebook contact zoeken met Joke Troost of met PUH. De volgende bijeenkomst zal een nieuwjaarsborrel zijn in de Camp op 20 januari.