• Pyramide van Austerlitz
  • Pyramide van Austerlitz
  • Pyramide van Austerlitz
  • Pyramide van Austerlitz

'Al 140 jaar een familiebedrijf'

Advertorial

AUSTERLITZ Een grote speeltuin met veel speeltoestellen voor vrijwel alle leeftijden, zonder entreekosten. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Dichterbij dan gedacht, want aan de Zeisterweg in Woudenberg ligt De Pyramide van Austerlitz. Een speelplek waar de kinderen zich kunnen uitleven in de speeltuin een treintje, botsauto's, een draaimolen of één van de ander attracties tegen een kleine prijs.

Al meer dan 140 jaar is het familie- en speelpark in handen van één familie; een waar familiebedrijf met een verre geschiedenis. Waar het in de eerste jaren functioneerde als herberg, besloot de toenmalige eigenaar om in 1896 een speeltuin aan te leggen. ,,En ook nu sturen wij er nog op aan om de herkenning van vroeger in het park te behouden", vertelt de huidige eigenaar Hugo van Kolfschoten vol overtuiging.

CONCEPT

En dat lukt, want wie vroeger al veel in het familiepark kwam, zal ook nu nog steeds de herkenbare attracties, gebouwen en speeltoestellen terugvinden. ,,Het is gewoon nog steeds hetzelfde als toen, echter aangepast en vernieuwd aan de huidige veiligheidseisen en regelgeving. Maar het concept behoud ik zoals mijn vader, mijn opa en ver de generaties daarvoor: open, gemoedelijk en kneuterig in de goede zin van het woord. Het is dan ook leuk om te horen dat mensen dit waarderen."

De Pyramide van Austerlitz is niet alleen maar een speeltuin en familiepark. In het bijbehorende zelfbedieningsrestaurant kan worden gedronken, een ijsje worden gehaald of de dag worden afgesloten met een pannekoek of een Plate. Daardoor is de locatie ook hét adres voor feesten en partijen. ,,Of het nu gaat om een jarige oma, familiereünies of een feest met kinderen, de locatie is voor alle gezelschappen geschikt", aldus Van Kolfschoten.

EDUCATIEF

Daarnaast kan het 'vertier' goed worden gecombineerd met het educatieve, wat geschikt is voor bijvoorbeeld schoolreisjes en -programma's. Het familiepark werkt namelijk nauw samen met het naastgelegen bezoekerscentrum en natuurlijk het monument 'De Pyramide van Austerlitz' zelf. Hierdoor kan er informatie worden verkregen over de geschiedenis van de omgeving en het monument, maar ook kan worden gespeeld in het park.

KINDERFEESTJE

Onder het motto: 'als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders en begeleiders het ook naar de zin', organiseert De Pyramide van Austerlitz ook speciale kinderfeestjes voor een prijs lager dan een bioscoopkaartje. ,,Daarvoor krijgen ze een glas limonade, friet met mayonaise met een snack, een ijsje en natuurlijk drie muntjes per kind voor de attracties in het park".

INFORMATIE

Benieuwd naar alles wat De Pyramide van Austerlitz te bieden heeft? Of op zoek naar de arrangementen en openingstijden? Ga naar www.pyramidevanausterlitz.nl, bel 0343 - 491 421 of breng een bezoek aan de Zeisterweg 98 in Woudenberg.