• .

Accountants vinden moeilijk nieuw personeel

WOUDENBERG/REGIO Het wordt voor accountantskantoren in de regio steeds lastiger om medewerkers te vinden. Dat beeld beklijft na een rondgang langs diverse kantoren. Naast het gebrek aan gekwalificeerde accountants is er ook vraag naar assistent-accountants en fiscalisten. ,,De schaarste is veel breder."

Edward Doelman

 

Dat zegt Teus van de Bospoort, directeur van Alfa Accountants. Volgens hem gaat de landelijke tendens niet aan het kantoor aan de Stationsweg 62 in Barneveld voorbij. ,,Sectorbreed is het een serieus probleem. Gelukkig hebben we voldoende gekwalificeerde accountants, maar we zouden nog wel graag uitbreiden met twee a drie assistent-accountants", zo stelt hij vast. 'Collega' Martin Hazeleger van Staerk Accountants laat weten dat het voor zijn kantoor 'nog meevalt hoe lang het duurt voor er vacatures ingevuld worden'. ,,Maar aan de andere kant wordt de vijver om uit te vissen steeds kleiner. Het is gewoon lastig."

SPAGAAT Een derde die reageert is Willem de Jong van Van Lienden en Kooistra. Hij zegt dat inmiddels zo'n half jaar wordt gezocht naar een senior accountant. ,,We hebben overal gezocht: advertenties in de krant en internet, sociale media, via een werving- en selectiebureau; we hebben wel een paar kandidaten gehad, maar die voldeden niet aan ons profiel. De vacature is dus nog steeds niet vervuld." Het leidt volgens De Jong tot een spagaat voor accountantskantoren. ,,Het is verleidelijk om genoegen te nemen met iemand die niet helemaal voldoet aan het profiel, maar dat doen wij bewust niet."

 

BELEMMERING GROEI ,,Wij zoeken al ruim twee jaar naar talent'', reageert Wilco Bouwman van Uwreisaccountant.nl in Woudenberg. ,,Als landelijk specialist in de reisbranche bieden we een uitdagende baan. Daarnaast hebben de aandacht getrokken met opvallende advertenties. Helaas zonder resultaat. Ons klantenbestand groeit en het moment dat we tegen onze grenzen aanlopen komt dichterbij.''

Het tekort aan accountants heeft volgens Hazeleger te maken met diverse ontwikkelingen. Hij wijst onder meer op de economische groei, wat leidt tot extra vraag en werkzaamheden. Tegelijkertijd gaan ouderen met pensioen en is de instroom van jonge accountants laag. ,,In onze regio hebben we nog geluk dat we relatief dichtbij de hogescholen in Arnhem, Utrecht en Zwolle liggen. Dat maakt het aantrekken van jongeren toch nog wat makkelijker." Bouwman constateert dat jonge accountants snel kiezen voor de grootste kantoren. ,,De arbeidsvoorwaarden lijken daar beter, in het begin verdienen ze meer geld. De druk is echter ook veel hoger en de persoonlijke begeleiding vaak minder.''

 

STOFFIG IMAGO Van de Bospoort laat weten dat de sector ook worstelt met haar imago. ,,Sectorbreed heeft de accountancy een wat stoffig imago. Het beeld van velen is dat je de meeste werktijd met de neus in de cijfers zit en de werkdruk erg hoog is. Dat beeld is achterhaald, veel inklopwerk is overgenomen door digitale verwerking. De analyse en dat vervolgens weer vertalen in advisering naar ondernemers toe is veel belangrijker."

Ook Hazeleger baalt van het imago dat aan zijn vak kleeft. ,,Alsof we een grijze-muizencultuur hebben. Dat beeld klopt niet. We hebben een dynamisch vak. Je kunt bij veel bedrijven in de keuken kijken. En nee, bij ons hoeft het nette pak echt niet meer uit de kast getrokken te worden."

In de speurtocht naar nieuwe medewerkers trekt elk kantoor zijn eigen plan. Dat moet ook, zo legt De Jong op zijn beurt uit. ,,Op de accountancyboulevard, zoals we bedrijventerrein De Briellaerd wel eens gekscherend noemen, proberen wij ons te onderscheiden door middel van een duidelijk profiel: Wij richten ons op specifiek op dienstverlening voor familiebedrijven. Aan de ene kant maakt dat de zoektocht misschien wat moeilijker, aan de andere kant geeft dat ook duidelijkheid. De match met iemand die dat aanspreekt, is waarschijnlijk sneller gemaakt." De Jong laat verder weten dat er ook meer energie gestopt wordt in de opleiding van eigen medewerkers. ,,Een assistent-accountant kan bijvoorbeeld doorgroeien en de opleiding tot accountant volgen. Met eigen kweek kunnen we de problemen op termijn zelf oplossen."

Ook Van de Bospoort laat weten dat 'bepaalde factoren' in de zoektocht naar gekwalificeerde mensen een doorslaggevende rol kunnen spelen. ,,Bij ons is dat niet alleen vervat in harde arbeidsvoorwaarden, maar bijvoorbeeld in de cultuur van ons bedrijf. Wie bijvoorbeeld twee jaar bij ons werkt, kan aandelen verwerven. Dat levert ook commitment op."

 

CRIMINOLOGIE Hazeleger denkt dat er kansen zijn om via zij-instroom nieuwe mensen de sector binnen te krijgen. ,,Bij ons werkt bijvoorbeeld iemand die criminologie heeft gestudeerd. Er zijn dus wel degelijk overstappers en het is zaak om die mensen te bereiken." Want de personele nood blijft naar zijn verwachting hoog, ook in de komende jaren, zo legt Hazeleger uit. ,,Over het unieke aanbod van zoveel accountants in Barneveld kan ik eigenlijk maar één ding zeggen: er is meer dan genoeg werk voor iedereen."