• Leonard Walpot

Tweede Kamerlid Jaco Geurts in Woudenberg

WOUDENBERG Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) zal maandag 19 februari aanwezig zijn tijdens een bijeenkomst in Woudenberg met als thema 'Boer zijn, Boer blijven!' Deze avond wordt georganiseerd door de Woudenbergse CDA-fractie in samenwerking met de PJGU Woudenberg. Aanvang is om 20.00 uur in Hotel Schimmel.

De organisatoren lichten toe: ,,De agrarische sector heeft het moeilijk. De kranten staan er vol van. Melkveehouders, varkenshouders,kippenboeren, geitenboeren, allemaal hebben ze hun problemen. De (te) snel wisselende regelgeving, veeziekten en mede als gevolg daarvan de financiële problemen veroorzaken veel stress. Stress, die ook gevolgen heeft voor de gezinnen.''

Jaco Geurts (1970) is getrouwd, hij woont met zijn vrouw en hun twee kinderen in Voorthuizen. Na zijn middelbare schoolopleiding (MTS Werktuigbouwkunde richting bedrijfskunde) was hij zo'n twaalf jaar werkzaam in de machinebouw als werkvoorbereider en inkoper. Door te trouwen met een boerendochter kon hij ook in het boerenbedrijf aan de slag. Als veehouder en als belangenbehartiger van boeren is hij vertrouwd geraakt met alle aspecten van de agrarische sector. Daarnaast is hij tussendoor afgestudeerd als rentmeester.

In 2006 werd hij actief in de politiek, als gemeenteraadslid in Barneveld. In 2010 werd hij daar fractievoorzitter van het CDA. Zijn ambitie om actief te worden in de politiek heeft hij van huis uit meegekregen. Hij zet zich graag in voor de belangen van boeren en ondernemers en voor een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Als er ergens problemen spelen gaat hij het liefst zelf ter plekke polshoogte nemen. Dat is de beste manier om voor mensen echt iets te betekenen.

Deze avond is openbaar en voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is.