• Lijsttrekker Henk Jan Molenaar, SGP.

    .

'SGP erg voor verduurzaming'

WOUDENBERG ,,Agrariërs zijn er voor onze voedselvoorziening, verduurzaming is wel nodig. Ja, wat de SGP betreft blijft intensieve veehouderij welkom in Woudenberg. Het is goed om te bedenken waarom er agrariërs zijn: zij zijn er voor onze voedselvoorziening.´´ Dat zegt Henk Jan Molenaar van de SGP op de stelling 'Intensieve veehouderij blijft welkom, ondanks fijnstof', die deze week door De Woudenberger is gelanceerd, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart.

,,De SGP is wel erg voor verduurzaming. Agrarische bedrijven in Nederland zijn internationaal gezien al bijzonder duurzaam, maar er wordt terecht nog steeds gewerkt aan verbeteringen op dat vlak. Het probleem van fijnstof is aan de orde bij een deel van de sector (geiten en kippen). Dit probleem moet serieus worden opgepakt. Binnen de regio FoodValley wordt aan concrete pilots gewerkt die ervoor zorgen dat de fijnstofuitstoot sterk gereduceerd wordt. Bij die initiatieven sluiten we ons wat de SGP betreft aan, om zodoende het probleem van fijnstof vooral gezamenlijk aan te pakken.

Een ander aspect van verduurzaming van de agrarische sector is de verkoop van streekproducten. De SGP heeft als ideaal dat Woudenbergers een stukje vlees eten van dieren die in een Woudenbergse wei hebben gelopen, met naast het bord een eitje uit een Woudenbergse eierautomaat.

Deze ontwikkelingen vragen echter ook wat van consumenten. Kiest u voor een goedkoop stukje vlees uit Argentinië of betaalt u liever meer voor een duurzaam stukje Nederlands vlees? Gaat u voor het gemak van de supermarkt of voor de extra moeite van een Woudenbergs eitje?

De SGP ziet Woudenberg als een ondernemende plattelandsgemeente waar agrariërs ruimte hebben om op een duurzame wijze te ondernemen.´´