• Lijsttrekker Moniek van de Graaf, PvdA/GroenLinks

    .

PvdA-GroenLinks: gezondheid inwoners over eerste plaats

WOUDENBERG ,,Gezondheid inwoners staat op de eerste plaats. Mensen die in de omgeving van pluimveebedrijven wonen, zijn gevoeliger voor infecties en krijgen vaker longontsteking, blijkt uit onderzoek van de Rijksoverheid.Een keuze tussen de gezondheid van Woudenbergers en intensieve veehouderij is dan ook snel gemaakt: de gezondheid van onze inwoners staat voor PvdA-GroenLinks altijd op de eerste plaats.´´ Dat zegt Moniek van de Graaf van PvdA-GroenLinks op de stelling Intensieve veehouderij blijft welkom, ondanks fijnstof. Een stelling die deze week door De Woudenberger is gelanceerd, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart.

,,Dat is de minister met ons eens: binnen negen jaar moet de uitstoot van fijnstof uit pluimveestallen met de helft zijn verminderd.

Kleinschalige landbouw heeft de toekomst, omdat dit leidt tot schonere lucht en grond, gezondere producten en een groter dierenwelzijn. Wij stimuleren een centrale rol voor FoodValley in het ondersteunen van landbouwers uit de regio die vernieuwend en milieuvriendelijk willen ondernemen. Op deze manier kunnen Woudenbergse agrarische ondernemers worden geholpen om bij te dragen aan een toekomst waarin de gezondheid van onze inwoners, bloeiend agrarisch ondernemerschap en dierenwelzijn hand in hand gaan!´´