• De nieuwe VVD-lijstrekker Jhony Stalman staat midden in de samenleving.

    Arno Verkuil

Nieuwe VVD-lijsttrekker Jhony Stalman: 'Niet voor beter, maar voor best'

WOUDENBERG De nieuwe VVD-Lijststrekker Jhony Stalman  is een echte liberaal. Vanuit  zijn opvoeding in een gezin met  zeven kinderen heeft hij geleerd dat je zelf de wereld  maakbaar  kan maken. Dat je alles kan  bereiken wat je wil door het zelf op te pakken. Daarbij gaat hij niet voor beter, maar voor best, voor de volle 100 procent.

Joke  van der Heide

 

Zijn CV toont wie hij is. Hij is opgegroeid in Emmen en heeft via de middelbare Hotelschool de overstap gemaakt naar de Hbo-opleiding Logistiek Management. Vervolgens heeft hij zijn MBA gehaald. Daarna heeft hij carrière gemaakt in de sales en marketing op het raakvlak van  ICT. Op dit moment is hij commercieel directeur bij Sincerus  Consultancy, een bedrijf dat adviseert over cybercriminaliteit en integrale beveiliging. ,,Ik heb alles zelf  bereikt. Daar  geloof ik echt in. Zowel bij succes als teleurstellingen moet je de kracht bij jezelf zoeken om het op te pakken."

 

KRACHT Die kracht wil hij de komende vier  jaar inzetten voor Woudenberg. Met zijn vrouw en vier kinderen woont hij hier nu tien jaar. Hij vindt dat Woudenberg het goed voor elkaar  heeft. Dat coalities van GBW en CDA veel werk hebben verricht. ,,Als VVD  zien wij alleen dat zaken voor 80 procent opgepakt worden. Een aantal onderwerpen blijven liggen. Dat  heeft zeker te maken met het feit dat GBW al lang heeft geroken aan het pluche. Als VVD willen wij die laatste  professionaliseringsslag maken en voor Woudenberg niet voor beter, maar voor best gaan", legt hij enthousiast uit.

MEE REGEREN Daarom is zijn stelling ook dat hij mee wil regeren om zo als VVD de kans te krijgen om die zaken op te pakken. Hij wil dat doen met een transparante en daadkrachtige overheid. Met een  gemeente die digitaal 24/7 goed bereikbaar is en met een BOA en wijkagent die veel beter zichtbaar zijn. ,,In ons dorp wisten wij precies wie de wijkagent was en waar hij  woonde." Voor beiden ziet hij veel taken weggelegd. Hij noemt de parkeeroverlast die de Stationsweg tot een hindernisbaan maakt, de verkeersonveilige Nico Bergsteijnweg en rotonde Geerensteinselaan.

 

PRAKTISCH ,,Bij het nemen  van maatregelen vind ik dat de gemeente vooral praktisch moet  zijn. Ik vraag me af of een fietstunnel  bij de rotonde Geerensteinselaan niet veel te rigoureus en daarbij onveilig is. Er  zijn intelligentere en sneller inzetbare oplossingen als goede verlichting en verkeersdrempels. Op  het  grasveldje  waar  scholieren verzamelen zou je vervolgens een opstelplaats kunnen maken met een bushokje." Praktisch  is hij ook in de VVD steun voor initiatieven van ondernemers. Winkeliers moeten bijvoorbeeld zelf hun openingstijden kunnen bepalen. 

 

Tot slot benadrukt hij dat de gemeente niet de ogen moet sluiten voor zaken als drugsoverlast en vandalisme tijdens de Oudejaarsnacht. ,,Het gaat niet  alleen om officiële cijfers. Er moet ook  geluisterd worden naar wat er leeft bij de inwoners." Als bestuurslid  bij de voetbalvereniging en ouder van 4 jonge kinderen staat hij in ieder geval midden in de samenleving en is hij goed op de hoogte van wat er  leeft in Woudenberg.