Michel Hardeman lijsttrekker CDA, 16 nieuwe gezichten, 8 twintigers

WOUDENBERG  De leden van de CDA-afdeling Woudenberg hebben onder grote belangstelling de CDA-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 vastgesteld. Een lijst met maar liefst 40 kandidaten uit alle geledingen van de samenleving. Dit past volgens bestuursvoorzitter Co Meervel bij een brede Christelijke volkspartij als het CDA. ,,Wij staan midden in de samenleving en dat zie je aan de hand van de kandidatenlijst."

Naast een groot aantal vertrouwde namen zijn er ook verrassend veel nieuwkomers. De lijst kent zestien nieuwe gezichten, waarvan acht twintigers.

Michel Hardeman is voor de derde periode gekozen als lijststrekker. ,,Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen en ben super gemotiveerd om aan de slag te gaan met die 39 andere topkandidaten."

Hij merkt dat hij deze keer relaxter is. ,,De eerste keer vond ik het spannend, omdat het nieuw was. De vorige verkiezingen ook vanwege de positie van het CDA in de landelijke peilingen. Nu heb ik er vooral heel veel zin in. Vanwege mijn ervaring en dossierkennis merk ik ook dat het mij makkelijker afgaat."

Hardeman beaamt wel dat het veel tijd in beslag neemt om raadslid te zijn, zeker met een jong gezin. ,,Maar dat doe je niet alleen. Mijn vrouw staat er achter."

Hardeman is blij met de diversiteit van de kandidatenlijst. ,,We hebben veel jongeren op de lijst, veel vertegenwoordigers binnen de diverse verenigingen, ondernemers waaronder agrariërs en mensen uit het onderwijs en de zorg."

Op de tweede plaats in de top vier prijkt de naam van Jan Bessembinders, huidig commissielid. Op plaats drie staat Jochem Beumer, huidig raadslid en op vier Danielle Vermaas-Van Schaik, oud raadslid. Nieuwe gezichten op de lijst zijn de die van de nummers 5, 7, 8 en 9, respectievelijk Annemieke den Hartog, Ben Appeldoorn, Leo van der Meij en Robin Hanna.

 

Het CDA leeft niet alleen landelijk, maar ook binnen Woudenberg. Hardeman gaat weer voor de drie zetels die zijn fractie in de bestuursperiode hiervoor had. Grappige anekdote is dat in het nieuwe regeerakkoord van VVD, CDA, CU en D'66 staat dat het kabinet wil dat gemeenten aan de slag gaan met Right to Challenge. Hier heeft het CDA lokaal geen regeerakkoord voor nodig. Op initiatief van het CDA heeft de Woudenbergse raad hier al toe besloten.