• CU

Kandidatenlijst CU: 'Waardevol voor Woudenberg'

WOUDENBERG Als laatste partij presenteerde afgelopen week de CU haar kandidatenlijst voor de aankomende verkiezingen. Voorzitter Hendrik-Jan Zandbergen vertelde trots te zijn op de lijst. ,,Het is een representatieve groep van Woudenbergers, enthousiaste vrouwen en mannen, jong en oud, ervaren en onervaren, die zich sterk willen maken voor Woudenberg als waardevolle plek om te wonen en te werken."

Joke van der Heide

 

GEMOTIVEERD In de top 5 staan drie bekende gezichten. Marleen Treep is opnieuw als lijsttrekker gekozen. Zij geeft aan bijzonder gemotiveerd te zijn om opnieuw aan de slag te gaan. Als argumentatie voor haar derde termijn in de raad noemt zij: ,,Het blijft een boeiende bezigheid om met elkaar en met respect voor elkaars overwegingen te zoeken naar het beste voor alle inwoners van Woudenberg. Liefst binnen een bescheiden overheid en in een dorp waar niemand buiten de boot valt." Treep voegt toe dat er de afgelopen raadsperiode voor Woudenbergse begrippen onderling tussen de fracties wel meer discussie is geweest en dat de verhoudingen iets minder goed waren. Voor de komende periode hoopt zij op goede inhoudelijke discussies om samen te zoeken naar wat waardevol is voor alle inwoners.

 

TWEE ZETELS Op nummer 2 staat Elli van Oosterom. Zij wil na haar eerste raadsperiode graag opnieuw in de raad komen. Met de doelstelling van zeker twee zetels moet dit lukken volgens haar. Het mooie van het raadswerk vindt zij: ,,Dat je op lokaal niveau bezig bent voor alle Woudenbergers. Dat je oog hebt voor iedereen, of hij of zij nu bij je achterban hoort of niet."

Op 3 staat ook een bekend gezicht. Bert Bosman was afgelopen raadsperiode lid van de steunfractie. Zijn werk bij een woningcorporatie maakt dat hij maatschappelijk betrokken is bij zijn dorp waar hij trots op is. Hij wil dienstbaar zijn voor de groene en sociale waarden van Woudenberg, waarbij hij niet alleen oog wil hebben voor de groepen in het dorp, maar ook voor het individu.

VOOR JONG EN OUD Nieuwe gezichten zijn erop plaats 4 en 5. André Lokhorst (4) is geboren en getogen in Woudenberg. Hij wil graag zijn steentje bijdragen aan een groeiend en vitaal Woudenberg, waar het volgens hem plezierig wonen is met goede lokale voorzieningen, sportaccommodaties en kerkelijke gemeenschappen. In het dagelijkse leven is André directeur van een milieu- en energieadviesbureau.

Babet Veldhuizen (5) is met  haar 24 jaar de jongste in de top 5. Zij is geboren en getogen in het mooie buitengebied van Woudenberg, waar haar ouders een melkveebedrijf met een recreatieve tak hebben. Na haar studie Bedrijfskunde is zij werkzaam in de IT branche. Babet wil zich er graag voor inzetten dat Woudenberg aantrekkelijk is en blijft voor zowel de oudere als de jongere generatie. ,,Woudenberg moet een dorp zijn waar er voor iedereen plek is en iedereen zich gehoord, gezien en geliefd voelt.´´

Naast Babet is de jonge generatie met een vijftal twintigers en verschillende dertigers op de kieslijst goed vertegenwoordigd. Gezin, wonen en veiligheid zijn belangrijke thema's in het CU-verkiezingsprogramma.