• Margreet Hendriks

CDA wil scoren bij verkiezingen

WOUDENBERG Hoewel de selectie van het team nog officieel moet plaatsvinden heeft het CDA Woudenberg alvast de eerste stap gezet op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De ploeg staat te trappelen om de strijd aan te gaan, zo bleek bij de officiële aftrap voor de verkiezingscampagne op het plein voor het gemeentehuis. ,,We hebben er zin in'' aldus beoogd aanvoerder Michel Hardeman.

DRIE À VIER Het startschot voor de verkiezingscampagne van het CDA werd heel toepasselijk opgeluisterd met een voorraad groene ballen en een gatenbord waarop doelvaardigheid kon worden geoefend. Hoewel men dat laatste op deze mooie zaterdagmorgen maar wijselijk overliet aan de aldaar passerende jeugd is de scoringsdrift bij de club wel degelijk aanwezig. Het CDA mikt op uitbreiding van de huidige twee raadszetels. Drie raadszetels wordt zeker haalbaar geacht; op een vierde wordt stilletjes gehoopt. Het optimisme komt niet helemaal uit te lucht vallen, want de partij zit duidelijk in de lift. Eerder dit jaar was het CDA in Woudenberg met een groei van maar liefst 5,1 procent de grote winnaar bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Landelijk wordt er goed aan de weg getimmerd en zit men aan tafel bij de formatiebesprekingen. ,,Het zou mooi zijn als we die opmars in Woudenberg straks ook kunnen vertalen in extra raadszetels'' vindt Hardeman.

AGRARISCHE SECTOR Een toekomstbeeld dat ook zijn fractiegenoot Jochem Beunders en CDA-wethouder Gijs de Kruif erg aanspreekt. Beiden doen hun werk voor de lokale gemeenschap met veel plezier en willen dit - net als Hardeman - ook in een nieuwe raadsperiode graag voortzetten. ,,We hebben ons in de afgelopen vier jaar met veel enthousiasme ingezet voor allerlei belangrijke zaken zoals de aanpak van het dorpscentrum, aandacht voor de belangen van de agrarische sector en het op de (provinciale) agenda zetten van de problematiek van de N226/N224 die zorgt voor veel verkeersoverlast in het centrum van ons dorp. Onze missie is nog lang niet klaar. Dat zal binnenkort ook blijken uit ons verkiezingsprogramma, waarmee de partij op dit moment nog druk doende is. Aandacht voor het verbeteren van de leefomstandigheden in en het verfraaien van oude wijken bijvoorbeeld, zal daarin zeker een belangrijk speerpunt worden. Omdat wij dingen tot stand willen brengen zou het mooi zijn om volgend jaar met een stevige fractie vertegenwoordigd te zijn in de nieuwe raad.''

KIESLIJST AANVULLEN Aan mensen die eventueel in de gemeenteraad plaats willen nemen is bij het CDA Woudenberg geen gebrek, zo constateert ook campagneleider Chris Beunders. De broer van CDA-raadslid Jochem Beunders zegt trots te zijn op de enthousiaste club mensen, waaronder met name ook veel jonge politieke talenten, die zich voor het CDA Woudenberg willen inzetten. Een deel van de achterban, zoals Leo van der Meij, Annemieke den Hartog,  Anja van Altena en Co Meerveld, lieten zich ook actief zien bij de aftrap van de verkiezingscampagne.

,,Aan animo om de kieslijst te vullen en goede kandidaten voor de raad heeft het CDA Woudenberg geen gebrek'' weet beoogd lijsttrekker Michel Hardeman. ,,Laat die verkiezingen dus maar komen.''