• .

'CDA tegen grootschalige uitbreiding intensieve landbouw'

WOUDENBERG ,,Woudenberg is een echte plattelandsgemeente met een groot buitengebied. Naast natuur is de landbouw een grote grondgebruiker. Ze draagt bij aan een duurzame voedselproductie en blijkt daarnaast een uitstekende beheerder van het buitengebied. Het is een groot voorrecht dat we, gelegen tegen de Randstad, zo'n mooie groene buitenruimte hebben.´´ Dat zegt Michel Hardeman van het CDA op de stelling op de stelling 'Intensieve veehouderij blijft welkom, ondanks fijnstof', die deze week door De Woudenberger is gelanceerd, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart.

,,Dat zien niet alleen de inwoners, ook de vele recreanten waarderen dit. Het CDA is niet voor een grootschalige uitbreiding van de intensieve landbouw (bijvoorbeeld varkens, kippen en geiten) in de huidige vorm. Wel willen wij graag meedenken met initiatieven die bijdragen aan het houden van deze dieren, voor zover ze het dierwelzijn bevorderen en op het gebied van duurzaamheid vooruitstrevend zijn. Ook een uitbreiding van de biologische landbouw is welkom. Voor wat betreft de fijnstofproblematiek maakt het CDA zich met name zorgen om het vele verkeer dat door en langs Woudenberg rijdt. Dit heeft namelijk een veel grotere invloed op de hoeveelheid fijnstof dan een enkele veehouderij meer of minder.

Desondanks blijven wij ook de ontwikkelingen in de landbouw op de voet volgen. We hebben daarbij vertrouwen in de toekomst en onze boeren. Niet voor niets is de landbouw één van de meest innovatieve bedrijfssectoren van Nederland. En daar zijn we als CDA trots op.´´