• Ce eerste exposanten: Brunhilde van Vuuren en Ad Noorlander.

    Nicolle Kruimel-Rosselle

Nieuwe galerie in Woudenberg

WOUDENBERG 'Galerie Dalhuijsen' is de naam van de tweede kunstgalerie in Woudenberg, die in februari de deuren opent. Deze galerie bevindt zich op de eerste etage van de winkel van Gerard Dalhuijsen, Wonen en Slapen.

Hannie Lamberink

Er is ongeveer honderd vierkante meter expositieruimte beschikbaar voor zowel hangend als staand werk van lokale (amateur)kunstenaars. Een ruimteverdeler, tien sokkels en ophangsystemen en goede verlichting zijn aanwezig. Ook komt er een ontmoetingstafel voor gratis koffie en thee voor gasten.

Initiatiefnemers van deze galerie zijn Ineke Wurfbain en Nicole Kruimel-Rosselle. Op de benedenverdieping is aan de straatkant een kleine etalage als aandachtstrekker voor het publiek, waar nu al een werkstuk van Nicole is geplaatst.

RAAKVLAKKEN,,Ik wil graag lokale initiatieven ondersteunen'', zegt Gerard Dalhuijsen. ,,De ruimte boven onze winkel had geen functie en kan prima benut worden als galerie. Zowel de galerie als onze winkel kunnen er profijt van hebben dat mensen ons pand binnenstappen. Nicole heeft hier ooit in de winkel geëxposeerd en zo leerden we elkaar kennen. Als je kunstwerken in de winkel zet, luistert het nauw hoe en waar je ze plaatst en met welke meubels je ze combineert. Op de bovenverdieping is het neutraal en is daardoor meer mogelijk. Wij zijn in ons vak altijd met interieurs, styling en smaak bezig. Dat heeft raakvlakken met kunst."

OPENINGSTIJDEN ,,Zowel voor kunstenaars als voor ondernemers is het boeiend om contact met elkaar te zoeken'', vult Nicole aan. ,,De openingstijden van de galerie zijn gelijk aan die van de winkel: dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 -18.00 uur, vrijdag van 9.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-17.00 uur. Kunstenaars worden geselecteerd op basis van hun portfolio. Aanstootgevend werk is niet toegestaan. Er kunnen ook meer kunstenaars tegelijk exposeren. Verkochte werken blijven staan tot het einde van de tentoonstelling.''

,,Werkstukken zijn niet verzekerd'', vervolgt ze. ,,Een expositie duurt ongeveer twee maanden en mag officieel geopend worden. De exposant moet zijn tentoonstelling zelf inrichten en voor een prijslijst, gastenboek en promotiemateriaal zorgen. Galerie Dalhuijsen zorgt voor persberichten en dergelijke. In overleg kunnen ook creatieve ontmoetingsideeën plaatsvinden. Het wordt gewaardeerd als de exposant regelmatig aanwezig is."

VROUWENFIGUREN De eerste exposanten zijn tot 29 maart Ad Noorlander en Brunhilde van Vuuren-Loewe uit Leusden. Hun expositie wordt vrijdag 5 februari om 16.00 uur geopend.

Brunhilde toont vooral bronzen vrouwenfiguren en speksteen- en albast beeldhouwwerk dat geïnspireerd is op het dierenrijk. Vormgever Ad Noorlander heeft als impressionistisch schilder een passie voor water en weet de lichteffecten op water met felle kleuren en ruw opgezette verf goed weer te geven.

Kunstenaars kunnen zich als exposant aanmelden via Nicole Kruimel, 06-48053664 of galeriedalhuijsen@gmail.com.