• Edward Doelman

Woudenbergse winnaars Florijn Winterloop gehuldigd

WOUDENBERG In de kantine van v.v. Woudenberg vond op zaterdag 12 januari de prijsuitreiking plaats van het Woudenbergs Klassement van de 32e Florijnwinterloop. De plaatselijke winnaars op de diverse afstanden kregen van de Kruijff Accountants Advies een prijs en bloemen uitgereikt.

Bij de 1km jeugdloop meisjes kwam Ilse de Ronde als eerste over de finish (4:48). Sven Klaarenbeek werd met 4:02 eerste Woudenberger bij de 1km jeugdloop jongens. Hasse van der Heide (15:42) en Thijmen de Zwarte (13:06) waren de Woudenbergse winnaars bij de 3km jeugdloop. In bijzijn van ouders en supporters ontvingen de lopers bloemen, een beker, een Florijn Winterloop bidon en voor de jonge winnaars werd er door de Kruijff Accountants een bioscoopbon aangeboden.

Bij de 5 km bosloop werd Jill van de Haar uitgeroepen tot beste Woudenbergse met 21:54. Bij de heren was Paul de Graaf snelste Woudenberger op de 5 km met een tijd van 18:48. Paul kon niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn vanwege het jaarlijkse trainingskamp met de A-selectie van v.v. Woudenberg. Gea van Lieshout (54:47) was de snelste Woudenbergse dame op de 10 km bosloop.   Nadat Jaap de Ronde zijn dochter als snelste Woudenbergse meisje op de 1 km zag finishen, werd hij met 39:54 snelste Woudenbergse heer op de 10km bosloop. De langste afstand, 10 Engelse mijlen, was ook een familie aangelegenheid, echtpaar Rik en Ilonka Wolswinkel werden eerste Woudenbergse man en vrouw, met respectievelijk 56:06 en 1:07:48. Helaas kon Ilonka haar prijs niet zelf in ontvangst nemen door haar skivakantie.

Op de foto zie je op de bovenste rij van links naar rechts: Jaap de Ronde, Robin Heuting (de Kruijff accountants advies), Mark van Vugt (voorzitter Florijn Winterloop), Norbert Couwenberg (de Kruijff accountants advies). Op de middelste rij van links naar rechts: Gea van Lieshout, Rik Wolswinkel, Jill van de Haar. Op de onderste rij van links naar rechts: Sven Klaarenbeek, Thijmen de Zwarte, Hasse van der Heide, Ilse de Ronde. Op de foto ontbreken Paul de Graaf en Ilonka Wolswinkel.

De organisatie van de Florijnwinterloop kijkt met trots terug op een zeer geslaagd evenement dat tot stand is gekomen door de hulp van bijna 200 vrijwilligers en 58 sponsors. Tot volgend jaar, de loop zal dan op zaterdag 4 januari 2020 plaatsvinden.