Woudenbergse korfballers D1 tweede van Nederland

WOUDENBERG 'Zaterdag 11 juni Tilburg'. Die datum en plaats stonden al een paar weken in de agenda van de spelers van KV Woudenberg D1. Hun deelname aan het NK, hun tweede dit seizoen, heeft ze een tweede plek opgeleverd.

De ouders en overige supporters gingen aan de slag om te laten zien dat KV Woudenberg in Tilburg aanwezig was : "Supportershome " werd opgebouwd, spandoeken , ballonnen , vlaggetjes werden overal opgehangen . Ondertussen konden de hoofdrol spelers lekker inschieten op het hoofdveld om te wennen aan de ambiance en ontspannen toe te leven naar de start van het toernooi.

De acht teams werden om 10.15 uur gepresenteerd aan het publiek. Samen met de mascottes betrad Woudenberg het hoofdveld waar Bengaals vuur en partypoppers de mooie sfeer aangaf die de hele dag zou blijven door alle meegereisde supporters van de acht deelnemende clubs !

Woudenberg mocht starten tegen ONDO. Zij waren de verliezend finalist van de zaal dus de D1 wist dat ze gelijk aan de bak moesten .

De eerste helft ging gelijk op met een licht voordeel voor Woudenberg. Via goede combinaties en een zeer scherpe afronding was de ruststand 5-4 in het voordeel van Woudenberg. Helaas gaf Woudenberg de tweede helft niet meer thuis en wist zelfs niet meer te scoren ( ook door een tactisch sterk spelend ONDO ) . Hierdoor verloren Woudenberg met 5-8, dat was een domper. Na afloop gelijk even de kleedkamer opzoeken om deze wedstrijd te bespreken en te zorgen dat de koppies weer omhoog zouden komen te staan!

De volgende ploeg waar Woudenberg tegen speelde was TOP uit Sassenheim. Dit werd een korfbal voorstelling met het hoogst aantal gescoorde doelpunten van de dag ( uitslag 15-10 ) met werkelijk waar zeer fraaie combinaties van Woudenbergse kant en waar veel verschillende spelers (de ene nog mooier dan de andere) scoorden ! De meegereisde supporters moedigden Woudenberg steeds fanatieker aan waardoor Woudenberg tot de laatste minuut kon blijven vlammen.

De fysio was druk bezig om Rosa Bouw weer op te lappen die van de eerste wedstrijd een achilles/kuit blessure overgehouden had. Helaas ondanks alle inspanningen en extra warmlopen en rekken was het niet verstandig om Rosa nog te laten spelen, wat natuurlijk ongelooflijk balen is op een NK. Maar Rosa bleef positief in de groep en Woudenberg aanmoedigen en meeleven vanaf de bank.

De laatste poule wedstrijd was tegen Valto die nog geen wedstrijd gewonnen had. Op het andere veld speelden ONDO tegen TOP. De uitslag van deze wedstrijd was ook van belang voor de eindstand in de poule.

Woudenberg startte de wedstrijd sterk en ze deden weer waar ze goed in zijn, en dat is scoren ! Het liep erg goed met wederom schitterende crosspasses waaruit heerlijke goals gescoord werden . De hele ploeg speelde een super wedstrijd. Ondertussen werden de coaches Harm van Piggelen en Anneloes Bijkerk op de hoogte gehouden van de andere wedstrijd in onze poule, welke zich in Woudenbergs voordeel leek te ontwikkelen. Woudenberg speelde de wedstrijd sterk uit met nog een paar wissels, want Suzanne Klaare, Jonatan vd Belt en Ruben vd Belt hadden ze niet voor niks mee.

De spanning bij de andere poule wedstrijd was enorm, want het zag er naar uit dat TOP zou gaan winnen van Ondo. Dat betekende dat er 3 ploegen waren met 2 gewonnen wedstrijden en dan telt het doelsaldo !! Nog een keer het regelement doorlezen en tellen hoe Woudenberg ervoor staat. Maar Woudenbergs doelsaldo was zo goed, het moest toch wel zo zijn dat Woudenberg in de finale zou staan. Nog even wachten en dan roept de organisatie om: 7/8 plaats spelen VALTO -Heerenveen, 5/6 plaats ONDO-Groen Geel, 3/4 plaats TO -Tempo en dan de finale: KV Woudenberg tegen HKV Ons Eibernest!

De ontlading was gigantisch, wat een toernooi: KV Woudenberg D1 in de finale. Woudenberg ging zich voorbereiden op een mooie wedstrijd tegen een sterke tegenstander, waar ze dit seizoen al 2x eerder tegen gespeeld hadden.

De eerste helft heeft Woudenberg een prima wedstrijd gespeeld met aan beide kanten de spanning die bij een finale hoort. Met een ruststand van 3-3, waarin al wel was te zien dat HKV de fittere ploeg had.

De tweede helft kreeg Woudenberg het moeilijk en liep HKV steeds verder uit. De kansen waren er ook voor Woudenberg met soms 5 schots aanvallen, maar de scherpte was er niet meer zoals in de laatste 2 poule wedstrijden wel het geval was. De eindstand 10- 4 was wat geflatteerd maar uiteindelijk is HKV/Ons Eibernest de terechte kampioen.

Tuurlijk als je in de finale staat, wil je deze ook winnen. Maar na afloop hebben de coaches direct de spelers verteld wat een geweldige prestatie ze hebben geleverd: Tweede van Nederland! Daarna volgde de prijsuitreiking met de vaantjes en de prachtige beker voor een 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap Hoofdklasse D-jeugd.

Terug in Woudenberg was er voor de spelers een super verrassing geregeld: er waren 3 cabrio's geregeld om deze TOPPLOEG door Woudenberg rond te rijden. Al toeterend en zingend de huizen langs van de 12 spelers met als klap op de vuurpijl midden door het dorp langs de kroegen waar het nog gezellig druk was en de spelers luid toegejuicht werden .

Het was echt een afsluiting in stijl wat hoort bij deze ploeg. Wat een ongelofelijk gaaf seizoen met alles erop en eraan (incl. de fijne groep ouders) .