• Mark de Graaf speelt volgend seizoen bij Scherpenzeel.

    Guido de Boer

Woudenberger Mark de Graaf stapt over naar Scherpenzeel

WOUDENBERG Het is een overstap die veel losmaakt. Dat merkte Mark de Graaf vorige week toen hij bekendmaakte dat hij komende zomer tweedeklasser Woudenberg verruilt voor eersteklasser Scherpenzeel. ,,Het was even heel hectisch, maar de meeste mensen gunnen mij deze stap wel", aldus de rechtermiddenvelder.


Een Woudenberger in het shirt van Scherpenzeel. ,,Ik moet er eigenlijk nog niet aan denken", lacht de hoofdpersoon in kwestie, daags nadat zijn transfer bekend werd. ,,Maar ik ga het doen. Voor mij als voetballer is het een stap hogerop. Wie weet kan ik via Scherpenzeel als tussenstap nog hogerop in het amateurvoetbal komen. Bovendien ben ik 23 jaar, een mooie leeftijd om een stap hogerop te zetten."
Belangrijk vindt De Graaf het dat hij open is geweest naar Woudenberg, de club waar hij als jochie van een jaar of zes begon met voetballen. ,,Ik heb een goede band met Jeroen Peters, onze trainer. Ik heb hem direct verteld hoe het zit. Hij heeft daar ook begrip voor." De Graaf is duidelijk in zijn keuze. ,,Ik ga er niet omheen draaien. In eerste instantie heb ik 'nee' gezegd, maar Scherpenzeel wilde mij heel graag hebben. Dat bleek ook uit het tweede aanbod dat ik kreeg. Ik heb nog nooit een cent verdiend met mijn hobby, maar dit vond ik wel aantrekkelijk." Hij wijst erop dat hij nog studeert. ,,Dan is zo'n kans, met daarnaast ook het sportieve aspect, mooi meegenomen."
Eerst wil hij alleen nog met Woudenberg vlammen. In de tweede klasse G liggen de Woudenbergers nog op koers voor het kampioenschap ,,Kampioen worden is natuurlijk het grote doel, maar daarnaast wil ik ook topscorer worden."

Afgelopen zaterdag scoorde hij zijn tiende treffer. Bij een eventuele titel of promotie via de nacompetitie is een bizar scenario mogelijk. In dat geval speelt hij met Scherpenzeel na de zomer mogelijk tegen zijn oude club Woudenberg. ,,Aan de ene kant wil ik daar nog niet aan denken, maar aan de andere kant zou dat toch ook gewoon heel mooi zijn? Maar zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens zien hoe ver we met Woudenberg dit seizoen zullen komen."