Woudenberg zet belangrijke stap naar handhaving

WOUDENBERG Dankzij een cruciale 1-2 zege op WNC heeft Woudenberg directe handhaving in eigen hand. Winst tegen GDC op de slotdag van de competitie levert de ploeg van Rob van den Broek en Arno van Wolfswinkel volgend seizoen een ticket voor de eerste klasse op.

 

De kraker in Waardenburg leverde een spannend slot op. Woudenberg kwam in de problemen nadat Kevin Bakker zijn waarde voor de ploeg had bewezen. Voor rust bekroonde hij een voorzet van Dirk de Greef met de 0-1, terwijl hij na de pauze uit een strafschop zijn ploeg op 0-2 zette. Bovendien speelden de Waardenburgers vanaf dat moment met een man minder.

 

SCHENNINK REDT Toch kwam de overwinning in de slotfase nog in gevaar. Uit een vrije trap scoorde WNC de aansluitingstreffer, waarna tien spannende minuten aanbraken. Joost Hazeleger kreeg drie riante kansen op de verlossende 1-3, maar faalde oog in oog met de keeper van de thuisploeg. De rekening werd in de negentigste minuut gepresenteerd. Joey Hendriks maakte hands, waarna WNC mocht aanleggen voor de strafschop. Daan Schennink pareerde echter, waarna Hazeleger en zijn teamgenoten hun goalie kwamen bedanken.

Doordat Montfoort ook won, moet Woudenberg volgende week thuis van GDC winnen om zich op eigen kracht veilig te spelen.