• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg wint ruim ondanks ingekort duel

WOUDENBERG De bekerwedstrijd tussen Woudenberg en SO Soest duurde slechts 71 minuten. Na een ernstige hoofdblessure van de Soester keeper Bram van de Duijs, die afgevoerd werd naar het ziekenhuis, werd besloten de bekerwedstrijd voortijdig te staken. Toch kijkt trainer Ruud van de Geest met genoegen terug op het korte optreden van zijn ploeg. Woudenberg won na een fraaie eerste helft met 4-1.

 

,,Ik ben dik tevreden, super om op deze manier de voorbereiding af te sluiten", stelt de oefenmeester uit Spakenburg vast. Hij is met name te spreken over de manier waarop zijn ploeg met balbezit omsprong. ,,We waren sterk aan de bal, ons voetbal was van achteruit goed verzorgd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat de vorige weken wel anders was."

Woudenberg begon weliswaar met een tegenvaller - Erik de Vries viel na twee minuten uit met een enkelblessure - maar herpakte zich al snel. Jelmer Hoekstra, controleur op het middenrif, sloop mee naar voren en drukte vanaf de rand van het strafschopgebied succesvol af.

De openingstreffer viel na een kwartiertje en werd rap gevolgd door meer doelpunten. In de 22e minuut zette Joey Kooij voor en Robin Hanna kon afronden: 2-0. Daarna ging het hard en Joey Hendriks, gestart als centrumspits, zorgde voor de derde en vierde treffer. Vlak voor rust viel uit een hoge bal weliswaar de 4-1, maar de wedstrijd was al lang en breed gespeeld.

 

OUDERWETS In de tweede helft ging Woudenberg frank en vrij op jacht naar de vijfde treffer, waarin Mark de Graaf de meeste ijver aan de dag legde. De middenvelder raakte weliswaar de lat en kreeg diverse mogelijkheden, maar wist de trekker niet over te halen. Van de Geest maalt er niet om. ,,Het zag er allemaal heel positief uit. Ik denk dat je kunt zeggen dat Woudenberg vandaag z'n ouderwetse spel speelde."

 

GESTAAKT Wel zag de coach dat Bram van de Duijs, doelman van SO Soest, met hoofdletsel door een ambulance moest worden afgevoerd. ,,Een zeer ongelukkige actie, die wel voor wat schrik zorgde. We hopen dat de schade meevalt", benadrukt Van de Geest. De ongelukkige 'dader' aan Woudenbergse zijde was Jesper Kranendonk, die zijn schoen tegen het gezicht van Van de Duijs plantte. In goed overleg werd vervolgens besloten om de wedstrijd na het incident niet te hervatten. ,,We zijn allebei door in de beker en de wedstrijd was al beslist. We gaan er vanuit dat de KNVB ons niet verplicht om de laatste 20 minuten uit te spelen."