Woudenberg wint na moeizame tweede helft

WOUDENBERG Het vet op de botten van Woudenberg is na zaterdag dikker geworden. Dankzij een 3-1 overwinning op Roda Boys/Bommelerwaard vergrootte de formatie van Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek het gat naar de degradatiestreep met nog eens drie punten. ,,Hier waren we aan toe, zeker na de wedstrijd van vorige week", bevestigt teammanager Remko Hendrikse.

 

Op de driepunter viel weinig af te dingen. Na tien minuten nam Woudenberg het heft van de eerste helft stevig in handen. Terwijl Mark de Graaf (1-0) en Tom de Greef (2-0) het krachtsverschil uitdrukten in doelpunten, liet Rick Staal dat na. Hij liet drie opgelegde kansen onbenut, waardoor de wedstrijd halverwege nog niet in het slot viel.

Direct na rust zorgden Steffan Kranendonk en Daan Schennink voor de echte problemen. Miscommunicatie tussen de rechtsback en de goalie zorgden ervoor dat de 2-1 gescoord werd. ,,Daarna waren we tien minuten de draad echt kwijt", zag Hendrikse. Het leidde tot druk op het doel van Schennink. Met een knappe reflex op een kopbal voorkwam hij zelfs de gelijkmaker.

 

CORNER Maar hoe langer het tweede bedrijf duurde, hoe standvastiger Woudenberg werd. Nadat enkele mogelijkheden al onbenut waren gebleven, stelde Tom de Greef in de 90e minuut de zege veilig. Hij krulde knap een corner in de touwen: 3-1.