• Daan Schennink hoopt nog 'maar' twee wedstrijden te spelen voor Woudenberg.

    Guido de Boer

Woudenberg vloert Sliedrecht na rust

WOUDENBERG En opnieuw was het zaterdag feest op sportpark De Grift. De tweede overwinning op rij is een feit. Vorige week werd SVL met 2-0 verslagen. Zaterdag was Sliedrecht de klos. Deze ploeg kreeg met 3-1 klop.

door Hans van Schaik

Daar zag het lange tijd niet naar uit, want de bezoekers verdedigden stug een 0-1 voorsprong. Bij deze treffer ging doelman Daan Schennink niet vrijuit. Zoals hij ook toegaf. ,,Het muurtje bij de vrije trap had ik niet goed staan." Het werd voor de 26-jarige doelman een wedstrijd met een speciale voorbereiding. Hij landde zaterdagmiddag pas om 12.45 uur op vliegveld Eindhoven. Hij had er net een uitje met zijn werk naar Valencia op zitten. ,,Ik werd met drie man sterk opgehaald. Top dat ze dit van de vereniging doen en mooi dat ik toch bij deze belangrijke wedstrijd kon zijn." Bijna ging er nog een streep door zijn optreden onder de lat. Tijdens een potje strandvoetbal raakte Schennink donderdagochtend geblesseerd aan zijn voet. ,,Tijdens de wedstrijd had ik hier nauwelijks last van. De drie pilletjes doe ik heb genomen, werkten goed."

Hoewel Woudenberg in de eerste helft de bovenliggende partij was, bleef de 0-1 achterstand op het scorebord staan. Inzetten van Mark de Graaf (2x) en Jesper Kranendonk troffen geen doel. Na de rust duurde het tot aan de 62e minuut voordat de wedstrijd ontbrandde. Middenvelder Emmanuel Makonga werd naar de kant gehaald en Kristian Schouten werd als spits ingebracht. De gelijkmaker viel al snel, ook uit een vrije trap. Dirk de Greef verraste doelman Mathijs Dontaz met een geplaatst schot in de verre hoek: 1-1.

Twee minuten later liep Jesper Kranendonk juichend weg, maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald. Drie minuten later brak de feestvreugde wel los. Rick Staal schoot ongenadig hard raak; 2-1. Van de tegenstander had de geel-zwarte formatie hierna niets meer te duchten. In de slotfase bepaalde Tom de Greef met een afstandsschot de eindstand op 3-1. Tot vreugde ook van doelman Schennink. ,,Hopelijk speel ik nog twee wedstrijden voor Woudenberg."

Want als Woudenberg zijn laatste twee wedstrijden wint, is rechtstreekse handhaving in de eerste klasse nog mogelijk. Wel is de ploeg afhankelijk van de uitslagen van de concurrenten GRC en GJS. ,,De opdracht is dus duidelijk", weet Schennink. Hij speelt in het nieuwe seizoen voor hoofdklasser Sparta Nijkerk. ,,Ik wil nog 1x een knaller maken en ik ga proberen deze kans met beide handen aan te grijpen."