Woudenberg vloert ook Volendam

WOUDENBERG Een week nadat er drie bonuspunten geincasseerd werden bij Zuidvogels, heeft Woudenberg ook Volendam verslagen. Op sportpark De Grift werd de subtopper uit de 1e klasse A met een 0-2 nederlaag de bus op weg naar huis weer ingestuurd. Marc van Ginkel en Joey Kooij zorgden voor de goals.

 

De eerste helft ging op en neer. Kevin Bakker kreeg na twee minuten al een opgelegde kans, maar kreeg de openingstreffer niet op het bord. Dat gold ook voor de bezoekers die twee beste kansen lieten liggen. Toch brak vlak voor de rust een belangrijk moment aan. Steffan Kranendonk zette goed door, Marc van Ginkel zorgde voor 1-0. Daarmee bekroonde de jonge aanvaller een goede periode. Hij heeft niet voor niets een basisplaats afgedwongen.

Na rust stormde Volendam op de Woudenbergse goal. De druk hield aan, maar echte kansen bleven uit. Telkens werd de weg naar de goal van Daan Schennink afgesneden. Joey Kooij haalde vervolgens zijn wapen van stal. Met een machtig schot stelde hij in de slotfase de drie punten veilig: 2-0.