• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg vindt hond in de pot

WOUDENBERG Een stampottenbuffet stond klaar voor Woudenberg, maar tegen JSV Nieuwegein vonden de geelzwarten de hond in de pot. Met een nederlaag van liefst 1-4 stapte de selectie van Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek het eigen natuurgrasveld af.

 

Edward Doelman

 

De cijfers waren hard. Van Wolfswinkel kon zich na afloop geen competitiewedstrijd voor de geest halen, waarbij zijn ploeg tegen een zeperd van 1-4 was aangelopen. ,,We verloren eerder dit seizoen wel met 0-3 van Roda'46, maar dit komt inderdaad wel hard aan", aldus de oefenmeester. Hij hekelde de manier waarop de doelpunten werden weggegeven. ,,De eerste drie treffers waren allemaal schijtgoals."

 

Rick Moors was de meest onfortuinlijke Woudenberger van het stel. De sluitpost, die de recent vader geworden Daan Schennink verving, had geen antwoord op een afstandsschot van Soulaiman Akani (31e minuut), terwijl net voor rust een hoge voorzet van Martijn Kroneman bij de tweede paal plots binnenviel. Moors stond erbij en keek ernaar. ,,Die eerste goal was een zwabberbal, ik stond op het verkeerde been", legde hij na afloop uit. ,,Bij dat tweede doelpunt ging niemand het duel aan. Dan kan het zomaar dat die bal erin valt. Heel lullig." De derde 'schijtgoal' viel vijf minuten na rust. Jelmer Hoekstra schoot de bal bij het uitverdedigen tegen ploeggenoot Joey Kooij aan.

 

SCHERP BEGIN De goals illustreerden de manier waarop Woudenberg de grip op het duel verloor. Het eerste kwartier was namelijk voor de thuisploeg geweest, met twee dotten van kansen als resultaat. Robin Hanna omspeelde JSV-keeper Pascal Florie, maar besloot af te leggen. De inzet van Joey Hendriks ging voorlangs. Ook stuitte Joost Hazeleger van dichtbij op Florie. ,,We hadden een goal moeten maken", erkende Van Wolfswinkel. Maar hij legde zich neer bij de suprematie van de Nieuwegeiners. ,,Na 20 minuten namen zij de wedstrijd over. JSV was vandaag kwalitatief veel beter."

 

Het tweede bedrijf bood na de 0-3 nog twee hoogtepunten. Barry Zwezerijnen dolde Dirk de Greef en schoot overtuigend in de verre hoek de 0-4 prijs. Vlak voor tijd redde Joey Hendriks, de beste man van Woudenberg, in elk geval nog de eer. Hij schoof de 1-4 in de touwen, maar zal met de pest in zijn lijf aan hebben geschoven voor het stamppottenfestijn. Ook Moors had er de smoor in. ,,JSV heeft inderdaad gehakt van ons gemaakt."

 

 

* Later volgen foto's van het duel.