• import

Woudenberg verliest voor de tiende keer

WOUDENBERG Woudenberg is tegen de tiende nederlaag van het seizoen aangelopen. Uit bij GRC werd met 4-1 verloren, waardoor rechtstreekse handhaving verder uit het zicht is geraakt. ,,Maar het is zoals het is. GRC heeft terecht gewonnen", stelt Jeroen Peters.

De coach moest puzzelen, want hij miste met Dirk de Greef, Daan Schennink, Mark de Graaf en Steffan Kranendonk vier basiskrachten. ,,Niks ten nadele van de jongens die er nu in stonden, maar voor ons zijn dit belangrijke spelers. Hun gemis ga je wel voelen." Toch begon Woudenberg nog hoopvol dankzij een snelle openingstreffer van Sander van Keulen.

Binnen een kwartier was de wedstrijd echter al omgedraaid in 2-1 en moest Woudenberg op zoek naar de gelijkmaker. Tom de Greef zag een bal van de lijn gegleden worden en Rick Staal had evenmin geluk. ,,Toen de 3-1 rond de 78e minuut viel, knakte er wat bij ons", zag Peters. Het werd ook nog 4-1.

De coach weet dat de opgave voor Woudenberg zwaar wordt. ,,De nacompetitie ingaan is op dit moment reëler dan directe handhaving. We zullen eerst maar alle zeilen moeten bijzetten om SVL onder ons te houden." Dinsdag vervolgt Woudenberg die missie, als de inhaalwedstrijd bij koploper DUNO wordt gespeeld. ,,Daar zullen we strijden voor wat we waard zijn."