• SVL - Langbroek

  Foto Rinus van Denderen
 • SVL - Woudenberg

  Foto Rinus van Denderen
 • SVL - Langbroek

  Foto Rinus van Denderen
 • SVL - Woudenberg

  Foto Rinus van Denderen

Woudenberg verliest 'tobber' van SVL

WOUDENBERG De 'tobber' bij SVL heeft Woudenberg geen verlichting opgeleverd. De geelzwarten gingen in de inhaalwedstrijd met 3-0 het schip in, door toedoen van Alex van Eem. De nummer tien kroonde zich met een zuivere hattrick tot man van de wedstrijd.

 

Het inhaalduel in Langbroek had een hoge inzet: zowel SVL als Woudenberg heeft te maken met een tegenvallende start van het seizoen. SVL, waar oud-coach van Scherpenzeel Dennis Koorn aan het roer staat, verzamelde tot zaterdag 5 punten. Woudenberg moet het met nog één punt minder doen. Die magere opbrengst bleef gehandhaafd, al kreeg Woudenberg in de eerste helft kansen op de voorsprong. De beste was na 24 minuten voor Mark de Graaf, die de goed uitgekomen Paul Emons op zijn weg vond.

Een minuut eerder was Woudenberg zelfs een glaszuiver doelpunt onthouden. Dat besef drong na afloop door tot Jesper Kranendonk, die zich een echte afmaker had getoond. Hij bekroonde een steekpassje van De Graaf met een doelpunt, maar hoorde tot zijn ontsteltenis scheidsrechter Molenaar op zijn fluit blazen. Buitenspel. ,,Ongelofelijk", baalde Kranendonk (de eerste foto maakt dat duidelijk). Hij vond SVL-grensrechter Van Waveren aan zijn zijde. Die liet de vlag naar beneden. ,,Ik hield bewust nog één stap in, zodat er geen twijfel kon bestaan. Voor mijn gevoel was ik juist precies op tijd."

De afgekeurde treffer was inherent aan de situatie van Woudenberg. Een ploeg die onderin voetbalt, heeft vaak het geluk niet aan zijn zijde. ,,Ik ben na afloop nog eens naar de scheidsrechter gegaan om uitleg en hij gaf aan dat hij de beslissing naar eigen inzicht nam. Dat maakt het extra zuur."

 

ANDERE POSITIE Sowieso was het voor Kranendonk een bijzondere middag. Normaliter speelt de 25-jarige Woudenberger in het hart van de defensie, tegen SVL fungeerde hij als verdedigende middenvelder. ,,Normaal gesproken heb je het spel voor je en is duidelijk wie je tegenstander is. Nu moet ik soms mijn mannetje overgeven en proberen de looplijnen af te sluiten. Dus dat is wennen, ook in de communicatie met je medespelers."

Kranendonk werd naar die positie verwezen vanwege het gemis van drie middenvelders. Jelmer Hoekstra en Jurrian Vissink waren geschorst na de rode kaart van vorige week, Joey Kooij is op de weg terug na een blessure. ,,Ik heb het zo goed mogelijk ingevuld, al blijft centraal achterin natuurlijk mijn favoriete positie."

Terwijl Kranendonk zelf dus niet mocht juichen, deed zijn directe tegenstander van de middag dat wel. Liefst drie keer liet Erik van Eem het net bollen namens de thuisploeg. Was dat Kranendonk aan te rekenen? ,,Zeg jij het maar." De waarheid was dat hem weinig blaam trof. Bij de 1-0 was Van Eem helemaal uitgeweken naar rechts, terwijl de 2-0 uit een corner viel. Daarmee was het duel beslist, al deed de man van de wedstrijd in de 77e minuut nog een extra duit in het scoringszakje: 3-0.

 

BETREKKELIJK Daardoor blijft Woudenberg tobben in de 1e klasse C. De ploeg van Ruud van de Geest staat op doelsaldo nu voorlaatste. Is dat belangrijk? Eigenlijk niet. Voetbal is maar betrekkelijk. ,,Het was een bijzondere week", zo wees Kranendonk op het onverwachte overlijden van Youri Bras, speler van het zesde. ,,Sommige selectiespelers, zoals mijn broertje Steffan, hebben in de jeugd ook met Youri samengespeeld. Al kende ik Youri niet persoonlijk; het komt dan wel dichtbij."

Voorafgaand aan het duel werd ter nagedachtenis aan Youri Bras dan ook een minuut stilte gehouden. Daarnaast droegen de spelers van Woudenberg rouwbanden. ,,We zijn één club en het zesde team stond vanmiddag langs de lijn.  Voor Youri en ook voor hen hadden we dolgraag van SVL gewonnen. Maar dat eerbetoon zat er helaas niet in."