Woudenberg toont twee gezichten

WOUDENBERG Met een 0-3 voorsprong bij het al gedegradeerde VVZ'49 genoot Woudenberg van de thee. Het vuile werk zat erop, er moesten enkel nog 45 minuten worden gespeeld. Drie kwartier later was het gevoel bij Woudenberg als een blad aan een boom omgeslagen. Na een dramatische tweede helft moesten de geelzwarten in hun handen knijpen met een punt: 4-4.

 

Na doelpunten van Rick Staal, Joey Kooij en Jurrian Vissink schoot Woudenberg direct na rust lelijk in haar eigen voet. Door twee individuele fouten stond VVZ'49 binnen vijf minuten op 2-3. Pas daarna werd de concentratie weer hervonden. Marc van Ginkel en Mark de Graaf lieten echter grote kansen op de 2-4 liggen.

Dat hielp de Soester ploeg weer in de wedstrijd. Met de 3-3 en 4-3 kreeg VVZ'49 zelfs de overwinning voor het grijpen. Goed doorzetten van Joey Kooij leverde in de slotfase Woudenberg echter alsnog een punt op: 4-4.

 

CONCURRENTEN Het betekent dat de situatie van Woudenberg niet wezenlijk is veranderd. De laatst overgebleven concurrenten in de strijd om direct lijfsbehoud, Zwaluwen en Geinoord, speelden in hun onderlinge treffen ook gelijk, waardoor de voorsprong van 3 punten op Zwaluwen en 4 punten op Geinoord intact gebleven is. In de laatste twee speelronden moet Woudenberg tenminste één van beide ploegen onder zich houden.