Woudenberg roemloos uit het bekertoernooi

WOUDENBERG In het districtsbekertoernooi is Woudenberg uitgevoetbald. Een maand na de sensationele 4-1 winst op FC Chabab lieten de geelzwarten zich ringeloren door Zaanlandia. De zondagderdeklasser versloeg vanavond de zaterdagtweedeklasser met 2-1. ,,Teleurstellend, omdat we de kans hebben laten lopen op een volgende mooie wedstrijd tegen een aansprekende tegenstander", stelt teammanager Remko Hendrikse.

 

Woudenberg begon nog voortvarend aan de wedstrijd. Na een vloeiende aanval over de rechterkant kon middenvelder Jelmer Hoekstra de voorzet van Jur van de Heijden binnentikken. Die 0-1 na 20 minuten was verdiend, aangezien Woudenberg een sterk openingskwartier op de mat had gelegd.

 

ABRUPT EINDE Het doelpunt betekende echter ook een abrupt einde van het goede spel. Op de rand van buitenspel mocht een aanvaller van de Zaandammers verder, waardoor drie minuten na de 0-1 de stand alweer gelijk was. ,,Daarna werd het eenrichtingsverkeer naar de goal van Daan Schennink, die twee of drie keer fenomenaal overeind bleef in een-tegen-eensituaties", zag Hendrikse. Woudenberg was het in die fase helemaal kwijt en kreeg voor de rust uiteindelijk toch de rekening gepresenteerd: 2-1.

 

Na de pauze bleef het voetbal ondermaats. Met drie offensieve wissels probeerden coaches Rob van den Broek en Arno van Wolfswinkel de gelijkmaker te forceren, maar ook de verse krachten boden geen soelaas. ,,Pas in de laatste vijf minuten werd het echt gevaarlijk, toen in de scrimmage een bal tegen de paal kwam en een bal van de lijn werd gehaald."

 

De onterechte gelijkmaker bleef echter uit, waardoor de Zaandammers hun bekercampagne zullen vervolgen. In de kwartfinale worden de degens gekruist met eersteklasser Hoogland.