• Sebastiaan Bode
  • Sebastiaan Bode
  • Sebastiaan Bode
  • Sebastiaan Bode
  • Sebastiaan Bode
  • Sebastiaan Bode
  • Sebastiaan Bode
  • Sebastiaan Bode

Woudenberg promoveert op 'sprookjeszaterdag'

WOUDENBERG Voor Woudenberg is een moeizaam seizoen in een sprookjeszaterdag geëindigd. De geelzwarten gingen de nacompetitie blanco in, maar dankzij een 2-0 triomf op Almkerk is promotie naar de eerste klasse een feit. Joey Hendriks en Jonathan Riezebosch zorgden voor de doelpunten, waarmee de 2-1 uitnederlaag werd uitgewist.

 

Edward Doelman

 

,,Nog steeds beslissend, en dat op m'n oude dag", schreeuwde Riezebosch met gevoel voor drama. De spits speelde net als Jordy van Apeldoorn zijn allerlaatste wedstrijd in het shirt van Woudenberg 1. Hij was onzichtbaar, kreeg weinig bespeelbare ballen en wist dat de klok onverbiddelijk zou zijn. De sloffe enkels van Riezebosch kunnen ongeveer een uurtje voetbal aan.

 

In de 64e minuut stond de topscorer echter nog steeds op het veld. Dat was ook het moment waarop doelman Aljan Dekker gigantisch in de fout ging. Het uitkappen van de doorjagende Riezebosch mislukte volledig, waardoor de attente spits de bal in het doel kon lopen. ,,Een schit-te-ren-de goal", beschreef de goaltjesdief het eenvoudigste doelpunt uit zijn loopbaan.

 

SCHITTERENDE 1-0 Terwijl Riezebosch er de draak mee stak, was de typering wel van toepassing op de 1-0 in de 53e minuut. ,,Wereldniveau", genoot trainer Rob van den Broek vanaf de zijkant. Joey Kooij had een verre trap in huis, waarmee hij Dirk de Greef lanceerde. De mee opgekomen linksback bracht in één keer voor, loper Joey Hendriks drukte de bal in het net. ,,Dat doelpunt hadden we ook nodig", analyseerde Van den Broek. De goal werkte als doping. Een dominant Woudenberg deelde tot aan de 80e minuut de lakens uit. Een schot op de paal van Hendriks en het doelpunt van Riezebosch waren de twee andere wapenfeiten in die periode.

 

Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd eindigde die dominantie abrupt. De eveneens stoppende Jordy van Apeldoorn incasseerde zijn tweede gele kaart. Het zorgde voor een hectisch slot, maar het machteloze Almkerk was in dat tijdsbestek slechts één keer gevaarlijk. Erwin Verbruggen schoot in de 92e minuut een vrije trap tussen de palen, Daan Schennink pareerde. Dat het zijn eerste reflex van de middag was, zegt genoeg over de wedstrijd. Woudenberg verdient de plek in de eerste klasse, waar het in 1996-1997 voor het laatst actief was.

 

TWEEDE ELFTAL Het promotiefeest werd gevierd op het hoofdveld, samen met de spelers van het tweede elftal. De mannen van Fred Veenstra spelen volgend in de reserve hofdklasse. Dankzij een 3-0 zege op ZOB werd de sprookjeszaterdag ingeluid. ,,Jongens uit één en twee zijn vrienden van elkaar, zij gaan voor elkaar door het vuur. Niets is mooier dan dit feest samen te vieren", weet coach Van den Broek.

 

In de papieren krant een uitgebreider verslag met onder meer ook een reactie van Jordy van Apeldoorn.