• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg nestelt zich stevig in linkerrijtje

WOUDENBERG Een plek in het linkerrijtje, dat was de inzet van het treffen tussen Woudenberg en Montfoort. In het veld werd al vroeg duidelijk wie die positie na veertien competitieronden toekomt. De thuisploeg troefde de Montfoorters gedecideerd af en won met liefst 3-0.

 

Grote delen van het eerste bedrijf werden op de Woudenbergse helft afgewerkt. Maar de bezoekers wisten nauwelijks raad met het balbezit. De ruimtes werden klein gehouden door de geelzwarten, de balcirculatie van Montfoort liet te wensen over. Bovendien was er nog een belangrijk verschil: Montfoort was te afwachtend in de duels, terwijl de Woudenbergers zichzelf wel wapenden.

 

FLINKE DUW Dat verschil kwam tot bijvoorbeeld tot uitdrukking in de 39e minuut, toen Joey Hendriks de diepte ingestuurd werd. De bal leek onbereikbaar, maar hij gaf zijn tegenstander een flinke duw. Omdat de verdediger van Montfoort daar niet op gerekend had, leverde dat prompt een corner op. Joey Kooij slingerde de bal in de pot, Jesper Kranendonk wist met wat fortuin te scoren.

Het betekende de 2-0, nadat eerder op de middag Rick Staal de openingstreffer raak had geprikt. Dat deed Staal na een razendsnelle counter over drie schijven, gevolgd door een fijne steekpass van Tom de Greef.

 

COUNTERLOPER Na de pauze gaf Montfoort nog even gas, maar Woudenberg wankelde niet. Toen de bezoekers hun vierde verdediger offerden, werd de 'counterloper' helemaal uitgelegd. ,,Dat is de kritische noot die we bij deze overwinning moeten plaatsen. We kwamen regelmatig in situaties van drie aanvallers, twee verdedigers en twee tegen één. Dat speelden we niet goed uit. En het was máár 2-0", vindt Rob van den Broek.

De oefenmeester zag dat er desondanks wel een reeks uitgelezen kansen gecreëerd werden. Met name Tom de Greef, Mark de Graaf en Robin Hanna lieten na de genadeslag uit te delen. Op de valreep van het duel zorgde Joey Kooij wel nog voor een derde treffer, tot grote tevredenheid van Van den Broek. ,,De eerste tien, vijftien minuten waren voor Montfoort, maar zeker na die 1-0 waren zij onmachtig. Met onze power en ons loopvermogen op het middenveld hebben we de tegenstander gesloopt."