• Woudenberg - AMVJ

    Guido de Boer

Woudenberg moet achterstand wegwerken

WOUDENBERG Met een 2-1 nederlaag is Woudenberg aan het finaletweeluik tegen Almkerk begonnen. Daarmee kan de ploeg van Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek vooruit. De geelzwarten deden namelijk nauwelijks onder voor de nummer tien van de eerste klasse, terwijl de return voor eigen publiek wordt afgewerkt.

 

De finale was nog maar net op gang, toen Woudenberg al tegen een achterstand aankeek. Onnodig balverlies leidde een voorzet vanaf rechts in, die door de kopsterke Mark van Noorloos achter Daan Schennink gekopt werd. Een fikse tegenvaller, maar Woudenberg ging niet bij de pakken neerzitten. Met verzorgd voetbal van achteruit werd de weg naar het Almkerkse doel gezocht. Het resultaat was er naar, mede na goed werk van David Ajayi. Joey Kooij kon na twintig minuten de gelijkmaker raak schieten.

 

De 1-1 bleef tot aan de rust gehandhaafd, al was Tom de Greef met een kopbal nog dichtbij een Woudenbergse voorsprong. Ook Jesper Kranendonk kon in tweede instantie de bal niet in het doel koppen. Dat deed Van Noorloos wel, een kwartiertje na de pauze. De spits van Almkerk tekende de 2-1 aan, nadat Woudenberg eenvoudig een corner had weggegeven.

 

Met de 2-1 hadden beide ploegen min of meer vrede. Wellicht zit er volgende week meer venijn in de staart van de wedstrijd. Het duel op sportpark De Grift begint om 14.30 uur.

 

Op de archieffoto Joey Kooij in actie. De foto werd geschoten in de eerste ronde van de nacompetitie tegen AMVJ.