Woudenberg met stunt de winterstop in

WOUDENBERG Met een heerlijk gevoel gaat Woudenberg de winterstop in. Bij JSV Nieuwegein werd met tien man een 1-0 achterstand na rust omgebogen in een 1-3 overwinning. Daardoor vinden de Woudenbergers zich halverwege de competitie terug in het linkerrijtje van de 1e klasse A.

 

Het spektakelstuk kreeg in het tweede bedrijf vorm. Al was de eerste helft het aanzien nauwelijks waard, toch kwam JSV op voorsprong. Na een voltreffer uit een corner kon de thuisploeg met 1-0 aan de thee.

Na de pauze leek een beter Woudenberg aan de verkeerde kant van de medaille te voetballen. Twee kansen waren niet besteed aan Tom de Greef en Mark de Graaf, terwijl David Ayaji bij een tegenaanval aan de noodrem trok. Het leverde hem een rode kaart op.

 

VAN DE LEG Toch richtte Woudenberg zich na ruim een uur op. Met een van richting veranderd schot bracht De Greef de wedstrijd in evenwicht, waardoor JSV van de leg raakte. Invaller Rick Staal en Valentijn Rijnbeek counterden naar 1-2 en 1-3. Tussen die goals door ging bovendien een JSV'er wegens natrappen met rood van het veld.

De knappe winst betekent dat Woudenberg naar de zesde positie is geklommen en - nog belangrijker - verder afstand neemt van de onderste plaatsen. Ook in cijfermatig opzicht doen de geelzwarten het net wat beter dan vorig seizoen. Vorig jaar stond de teller halverwege het jaar op 17 punten. Dit lopende seizoen bedraagt de opbrengst tot de winterstop 18 punten.