• Guido de Boer

Woudenberg mag hopen op direct lijfsbehoud

WOUDENBERG Na de 0-2 uitzege in en tegen Bennekom is bij Woudenberg 'de wens vader van de gedachte'. Mogelijk kan de ploeg van Jeroen Peters op de slotdag van de competitie zich nog direct veilig spelen. ,,Dat zou wel een houdini-act van jewelste zijn."

Twee weken geleden was direct lijfsbehoud totaal niet aan de orde. In de confrontatie tegen SVL was nacompetitievoetbal slechts de inzet. Directe degradatie moest vermeden worden. Na zeges tegen de Langbroekers, Sliedrecht en Bennekom ziet de wereld van Woudenberg er veel mooier uit. De kans op direct lijfsbehoud is nieuw leven ingeblazen.

Woudenberg moet bij winst op de slotdag tegen Merino's hopen op een misstap van GRC'14, dat tegen Delta Sports speelt. Mogelijk kan ook GJS nog achterhaald worden. Het duel zaterdag tegen kampioen Duno werd niet uitgespeeld vanwege een blessure van de scheidsrechter. Later deze week wordt de tweede helft afgewerkt bij een 0-0 stand. GJS gaat op de slotdag op bezoek bij SVL. De Langbroekers en Delta Sports zijn nog verwikkeld in de strijd om nacompetitievoetbal.

Van dat laatste is Woudenberg sowieso verzekerd na de winst op Bennekom. Rick Staal en Mark Radstaake zorgden voor de doelpunten. ,,We hebben onze eerste doelstelling inderdaad bereikt, al voelt dat nu niet zo", zegt Peters. Uiteraard hoopt hij op een directe ontsnapping, maar hij blijft uiterst nuchter. ,,We mogen hopen, maar hebben het niet in eigen hand. Ik ga er dus maar vanuit dat we de nacompetitie in zullen gaan. Dan kan het volgende week alleen maar meevallen."