• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg laat winst op Montfoort liggen

WOUDENBERG Opnieuw heeft Woudenberg de kans op een kostbare zege laten liggen. Waar de geelzwarten uit tegen DFS (2-2) uitgelezen kansen op de winnende treffer niet benutten, daar liet de ploeg vanmiddag Montfoort in de slotfase terugkomen tot 2-2. Invaller Sander van Keulen was de schlemiel met een eigen doelpunt. ,,We missen op deze manier vier punten. Heel erg zuur", stelt aanvoerder Jelmer Hoekstra.

 

De middenvelder is het toonbeeld van de overlevingsdrang die Woudenberg in zich heeft. Hoekstra sukkelt al ruim een jaar met zijn knie, maar wil voorlopig nog niet onder het mes. ,,Trainen en wedstrijden; ik doe alles op pijnstillers. Op die manier gaat het net. Het is voor ons letterlijk en figuurlijk overleven."

De kortste weg naar lijfsbehoud in de eerste klasse is inmiddels ingeslagen. Woudenberg staat vier boven punten de streep. Bovendien verloor het de laatste vijf wedstrijden niet meer, al leverde dat met vier remises en slechts één overwinning slechts zeven punten op. ,,Als je die vier punten erbij op zou tellen, dan waren we nu al min of meer veilig geweest", weet Hoekstra.

Dat de overwinning tegen Montfoort gloorde, was vooral te danken aan Kevin Bakker. De spits kopte na ruim een half een afgemeten voorzet van Jesper Kranendonk tegendraads raak. ,,Een heerlijk gevoel", omschrijft Hoekstra na de 1-0. Wel geeft hij dat Woudenberg niet eens goed speelde. ,,Montfoort speelde 4-2-4, nog aanvallender dan wij vooraf hadden gedacht. Door die druk moesten we toch veel achteruit lopen." Toch leidde het niet tot hachelijke situaties voor de goal van Daan Schennink. ,,We hebben in de eerste helft geen kans weggegeven."

 

TEGENVALLER Direct na rust zat het centrale verdedigingsduo Jeffrey de Witte/Joey Kooij wel mis. Beiden gingen het duel aan, waardoor Bart Roelofs kon profiteren: 1-1. Die tegenvaller werd echter goed verwerkt. Woudenberg bleef vanuit een compacte organisatie loeren op de counter. ,,Montfoort had meer balbezit, maar in de tegenstoot deden we het niet slecht." In de tachtigste minuut leverde zo'n uitval ook een penalty op. Mark de Graaf zag dat zijn voorzet op de arm van een tegenstander belandde. Bakker pakte zijn verantwoordelijkheid en zette zijn ploeg op 2-1.

De strafschop bleek de opmaat tot een hectische slotfase. Man van de wedstrijd Bakker kreeg rood voor een tackle van achteren, terwijl Montfoort wegens natrappen ook tot tien man gereduceerd werd. ,,Het viel eigenlijk allemaal wel mee. In beide gevallen vond ik het te zwaar gestraft", meent Hoekstra, die wel dacht dat de buit binnen was. Toch werd het in de negentigste minuut alsnog 2-2, door een ongelukkige kopbal van Sander van Keulen. ,,Die voorzet hadden we eruit moeten halen."

 

RODE LETTERS De remise houdt in dat Woudenberg nog flink aan de bak moet. De promovendus koestert een voorsprong van vier punten op Montfoort en WNC, die momenteel de gehekelde nacompetitieplaatsen bezetten. In de resterende wedstrijden staan nog ontmoetingen met koploper Sliedrecht, concurrent WNC en degradant GDC op de rol. Hoekstra zal zich focussen op de laatste twee duels, aangezien hij tegen Sliedrecht geschorst is. ,,Die laatste wedstrijden staan al weken met rode letters in de agenda. Dan gaan we ons veilig spelen", verwacht de aanvoerder.