• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Woudenberg kopje onder tegen SVL

WOUDENBERG Woudenberg is gedegradeerd naar de tweede klasse. In de finale van de nacompetitie was SVL met 0-1 te sterk. ,,We komen kwaliteit tekort, zeker als het op doelpunten maken aankomt."

Het was de conclusie van Jeroen Peters, sinds de winterstop hoofdtrainer van de Woudenbergers. Verbitterd over de uiteindelijke degradatie was hij niet, reëel zeker wel. ,,Misschien waren we voor de pauze zelfs wel wat beter dan SVL, maar zulk soort wedstrijden worden beslist op details. Daarin deden zij het gewoon beter." Matchwinner werd Walter Cremers, die in de 37e minuut op zo'n 25 meter van de goal de bal in bezit kreeg. Cremers haalde fantastisch uit en zag zijn pegel over keeper Daan Schennink suizen: 0-1.

GEEN POWER De wonderschone treffer was het schamele hoogtepunt van een tegenvallende finale, waarin beide ploegen zich beperkten tot het spelen van de lange bal. Kansen werden zo tot een minimum gereduceerd. ,,We moeten het met ons collectief van het werkvoetbal hebben. Op die manier weten we bijna altijd power op de helft van de tegenstander te genereren. Maar dat lukte ons tegen SVL niet, zeker niet in de tweede helft toen het moest. We hebben in aanvallend opzicht te weinig gebracht", vond Peters.

Het gebrek aan doelpunten - en dus kwaliteit - ligt mede ten grondslag aan de degradatie. Met afgrijzen zullen de Woudenbergers nog terugdenken aan de duels tegen De Merino's, beide in het slot van de competitie. Tegen de Veenendalers werden de mooiste kansen om zeep geholpen. Had Woudenberg één van beide duels wel gewonnen, dan was de verwijzing naar de nacompetitie met degradatie als resultaat zelfs ontlopen. ,,Je degradeert ook niet op basis van één wedstrijd, maar op basis van een heel seizoen", realiseerde Joey Kooij zich ook. De jaargang was roerig met het vertrek van hoofdtrainer Ruud van de Geest in december als het dieptepunt. ,,Voor de winterstop hebben we te weinig punten gepakt." 

KOPJE ONDER Kooij droomde in de blessuretijd nog van een verlenging, toen hij op een aantrekkelijke plek een vrije trap mocht nemen. ,,In plaats van hard te schieten ging ik voor een bal met wat meer gevoel. Maar het mocht niet zo zijn." De specialist schoot in de muur, terwijl Joey Hendriks met zijn kopbal evenmin geluk had. Keeper Geert-Willem Merkens tikte de bal onder de lat weg. Het waren de laatste stuiptrekkingen van Woudenberg, dat dus kopje onder ging. De tweede klasse is volgend seizoen het toneel waarop geacteerd moet worden. Een flinke kras op de sportieve ziel, merkte Kooij. ,,Dit gaat tot aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen pijn doen."