• Woudenberg-Chabab

    Guido de Boer
  • Woudenberg-Chabab

    Guido de Boer
  • Woudenberg-Chabab

    Guido de Boer

Woudenberg kegelt Chabab op wonderlijke avond uit beker

WOUDENBERG Joost Hazeleger kon het tien minuten na het affluiten van scheidsrechter Van den Berg nog niet bevatten. ,,Dit snap je toch niet? Ik niet in elk geval." Hij doelde op de bekersensatie van Woudenberg, ten koste van FC Chabab. Mede dankzij twee doelpunten van Hazeleger kegelden de geelzwarten de koploper van de zondaghoofdklasse A uit het districtsbekertoernooi. De 4-1 uitslag staat als een huis. ,,Ongelofelijk", voegde de rechtsbuiten nog eens toe.

 

Edward Doelman

 

Met de onverwachte zege schrijft Woudenberg bekerhistorie. Voor het eerst in jaren is een plekje bij de laatste zestien bemachtigd. Donderdag wordt bekend wie de volgende tegenstander wordt: Zaanlandia uit Zaandam (zondag 3e klasse) of Sporting Martinus (zondag 4e klasse) uit Amstelveen.

 

Maar met een volgend bekeroptreden was niemand dinsdagavond bezig. Daarvoor was de verbazing nog te groot. Want niet alleen de uitslag prikkelde, ook de manier waarop Woudenberg zich had gepresenteerd oogstte lof. ,,De overwinning was verdiend. We hebben geen kans gestolen", sprak Rob van den Broek trots. Samen met Arno van Wolfswinkel had Van den Broek zijn ploeg vooraf ingeprent om durf te tonen. ,,De tegenstander heeft zoveel kwaliteit. Die dwingt je om de bal één, hooguit twee keer te raken. Als je dat niet doet, kom je helemaal niet aan voetballen toe en zie je alle hoeken van het veld."

 

Voor die durf werd Woudenberg beloond, al leek dat in de 19e minuut juist uit te draaien op straf. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Bilal el Amrani met een snelle steekpass Rahim Abdul voor keeper Rick Moors zette. De spits van FC Chabab haalde optimaal rendement uit de eerste de beste kans: 0-1.

 

RUIMTES KLEIN HOUDEN Met het scenario van een achterstand had Woudenberg rekening gehouden. ,,Je weet dat het allemaal twee, drie stappen sneller gaat tegen zo'n tegenstander. We moesten verdedigend de ruimtes zo klein mogelijk houden, maar in balbezit wel vooruit proberen te denken. Dan kan het ook misgaan", merkte Hazeleger. Met een flitsende aanval groeide Woudenberg echter in de wedstrijd. Een combinatie van Joey Kooij, Tom de Greef en Dirk de Greef leidde tot een voorzet vanaf links, die op waarde werd geschat door Jonathan Riezebosch. Hij kopte fraai de gelijkmaker raak.

 

Direct na rust bewezen buitenspelers De Greef en Hazeleger hun ploeg een dienst. Tom de Greef snelde op links voorbij zijn directe tegenstander en leverde een lage voorzet af. ,,Ik kroop voor mijn tegenstander bij de eerste paal en kon de 2-1 binnentikken", wist Hazeleger. Die voorsprong bleek uiteindelijk de opmaat naar een rare avond, waarin Woudenberg lange tijd moeiteloos overeind bleef. Sterker, de beste kansen waren voor de thuisploeg. Valentijn Rijnbeek bekroonde nog voor het uur zijn uitmuntende spel met doelpunt numero drie, opnieuw op aangeven van De Greef.

 

SPERVUUR BLIJFT UIT Die luxe marge was meer dan genoeg. Natuurlijk voerde Chabab in het laatste half uur de druk op, maar een spervuur aan kansen bleef uit. Woudenberg wist de ruimte marginaal te houden. Bovendien keepte Moors een sterke partij. Het resultaat was een wonderlijke avond, waarin Woudenberg zelfs nog veel kansen kreeg op meer. Hazeleger was tien minuten voor tijd opnieuw het goudhaantje, nadat Joey Hendriks op de paal had gevuurd. ,,Die bal ketste hard terug, ik was blij dat ik de bal nog de goede richting kon geven", beschrijft de kleine buitenspeler, die wees op de kansenregen die vervolgens nog wat zout in in de wondden van Chabab strooide. ,,Ik had wel vier doelpunten kunnen maken."